CHP'nin Hayır Cevabına Erdoğan'dan İlk Cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP'nin Hayır Cevabına Erdoğan'dan İlk Cevap

CHP'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başörtüsü teklifine Hayır cevabı geldi. Cevaba Erdoğan'dan ilk yorum geldi.

Siyaset 5 Ekim 2022 14:04 0
CHP'nin Hayır Cevabına Erdoğan'dan İlk Cevap

Erdoğan'ın başörtüsü çağrısına CHP'den cevap geldi: Erdoğan'dan cevaba ilk yorum geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün grup toplantısında dikkat çeken bir açıklama yaptı. Erdoğan yaptığı açıklamada başörtüüs konusunda Kılıçdaroğlu'na çağrıda bulundu ve "Başörtüsünü Anayasa ile çözelim" dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep TAyyip Erdoğan'ın açıklaması sonrası ilk cevabı verdi.  Özgür Özel yaptığı açıklamada, ''Yeni Anayasa, yeni Meclisin işi olacak'' dedi ve CHP'nin Meclis'e dün sunduğu kanun teklifinin AK Parti'de rahatsızlık yaratttığını ifade etti.

Özel açıklamasının devamında ise, ''Desteklememek için Anayasa değişikliği önerip başka değişiklikler için fırsat kolluyorlar. Her gün anayasayı çiğneyen bir anlayışla anayasa değiştirecek halimiz yok'' dedi.

ERDOĞAN'DAN İLK CEVAP GELDİ

Basın mensupları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a CHP'den gelen ilk tepkiyi sordu ve Erdoğan Hayır cevabı ile ilgili, ''Olacağı buydu, dürüst değil bunlar'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün grup toplantısında yaptığı açıklamada, "Biz daha öte bir teklifle mukabele edelim. Eğer dürüstsen, eğer samimiysen, başörtüsü meselesini kati şekilde çıkarmakta samimiysen bu zat bu meseledeki sözünün arkasındaysa çözümü yasa değil Anayasa düzeyinde sağlayalım." dedi.

BEKİR BOZDAĞ : ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bir son dakika açıklamasında bulundu ve "Sayın Cumhurbaşkanımızın grup toplantısında verdiği talimatı aldık. Anayasa değişiklik teklif taslağı hazırlama çalışmalarımıza başlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç