CHP'de Kılıçdaroğlu'nun Yerine Düşünülen 2 İsim Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP'de Kılıçdaroğlu'nun Yerine Düşünülen 2 İsim Açıklandı

Son dakika haberi: CHP'de Kılıçdaroğlu'nun olası Cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda parti genel başkanlığı için 2 ismin konuşulduğuna yer verildi.

Siyaset 29 Tem 2022 19:42 5
CHP'de Kılıçdaroğlu'nun Yerine Düşünülen 2 İsim Açıklandı

CHP Genel Başkanlığı için 3 isim öne çıkıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığı durumunda genel başkanlık için düşünülen 3 isim öne çıktı. Bu isimler Oğuz Kaan Salıcı, Faik Öztrak ve Özgür Özel oldu.

Bu isimlerden favori olanı Oğuz Kaan Salıcı ismi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yapmakta olan Oğuz Kaan Salıcı bu isimlerin başında yer alırken teşkilatların başında bulunan ve delegeler üzerinde de etkili olan Salıcı 'nın en güçlü aday olduğu bildirildi. 

Masada yer alan ikinci seçenek ise ağabey formülü olarak öne çıkıyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nin olağan kurultaya kadar genel başkan vekilliği görevi için önemli isimlerden biri Parti Sözcüsü Faik Öztrak oldu. Öztrak'ın olağan kurultaya kadar genel başkanlık görevini Öztrak'a devretmesi vekil olarak onu ataması bekleniyor.

Partiden konu ile ilgili bir açıklama yapıldı ve başkan vekilliği diye bir makamın olmadığına yer verildi. Genel Başkanın Kurultayda seçileceğine yer verilirken Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda istifa edeceği ve vekillik için bir ismi işaret edeceği , bunun da Parti meclisi toplantısında karara varılacağı öğrenildi.

EN GÜÇLÜ İKİ İSİM AÇIKLANDI

Habertürk'ün son dakika olarak aktardığı habere göre 38. olağan kurultayda Oğuz Kaan Salıcı ile CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in kurultayda yarışacağı öğrenildi.

Gelişmelerden haberdar olmak için finans7.com'u takip edin.

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ee bunların hepsi gözlüklü yokmuydu gözü gören birisi
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Alttaki iki islam düşmanını başa getirmeyin de ne yaparsanız yapın
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
CHP zihniyeti kim gelsede aynı değişmez
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Kılıçdaroğlu kaybedeceğini anladı gene
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Baska adam yokmu şöyle yeni fosilleşmiş olmayan