CHP, Asgari Ücrete Zam Teklifini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CHP, Asgari Ücrete Zam Teklifini Açıkladı

CHP'den 2023 asgari ücreti hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada CHP , ilk beklentisini duyurdu.

Ekonomi 20 Ekim 2022 21:01 1
CHP, Asgari Ücrete Zam Teklifini Açıkladı

CHP, 2023 asgari ücret zam teklifini açıkladı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nden asgari ücrete 2023 zammı ile ilgili son dkaika açıklaması geldi. Milyonlarca kişinin gözü kulağı asgari ücrete yapılacak yeni yıl zammına çevrilmişken hükumet kanadından bu konuda çok sayıda açıklama geldi. Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Çalışma Bakanı Vedat Bilgin olmak üzere birçok isim asgari ücrete yüksek oranda zam yapılacağını söyledi. 

Bu konuda bir açıklama da CHP'den geldi. Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu , KRT TV'de Ankara Saati adlı proıgrama katıldı ve Elif Doğan Şentürk'ün sorularını yanıtladı. 

Meclise gelen bütçe hakkında da açıklama yapan Kuşoğlu, geçen sene 1.7 trilyonluk bütçenin meclise geldiğini , Temmuz ayında ek bütçenin geldiğini söyledi. 2023 yılı için bütçe teklifinin 4.5 trilyton lira olduğunu söyleyen Kuşoğlu, "10 bin liranın altında olmaması lazım. Geçen yılın bütçesi 1 trilyon 700 milyardı, bu senenin bütçesi 4,5 trilyon lira. 1,7’den 4,5’a çıktı. Enflasyon bu, bu işte enflasyonu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET TEKLİFİNİ AÇIKLADI

Kuşoğlu sözlerinin devamında asgari ücrete zam için tekliflerini söyledi. Asgari ücretliye, memure işçiye emekliye yüksek zam verilmesini isteyen Kuşoğlu, "1,7’den 4,5’a çıkan enflasyon yüzde 140’lık, 150’lik bir enflasyonu gösteriyor, enflasyon bu gerçek anlamda" dedi ve açıklamasını şu şekilde sonlandırdı: "Şimdi böyle olduğu zaman asgari ücrete de çalışanlara da işçiye, memura da buna göre zam vermek zorundasınız. Geçen sene neydi yılbaşındaki asgari ücret 4 bin 250, dolayısıyla yüzde 150 olunca ne yapması lazım 10 bini geçmesi lazım, bu kadar. 10 binin altında olmaması lazım. Bütçe de bunu yansıtıyor zaten"

Sizce kaç TL olmalı? Kadın erkek diğer vatandaşlarla bilgi alış verişi için  TIKLA TAKİP ET

ERDOĞAN NE DEDİ?

Asgari ücret hakkında geçen gün açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yükselen enflasyon nedeniyle vatandaşımızın kaybolan refah seviyesini telafi etmekte kararlıyız. Ocak ve temmuz ayında yaptığımız iyileştirmelerle mesafe kat ettik. Önümüzdeki yılbaşında yeni bütçemizle birlikte daha ileri adımlar atarak telafi sözümüzü yerine getirmeyi sürdüreceğiz" demişti.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ortalığı kızıştırıyorlar 😂