Chery, Türkiye yerine İspanya'da fabrika açacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Chery, Türkiye yerine İspanya'da fabrika açacak

Türkiye'de satış rekorları kıran Chery, yeni fabrika için İspanya'yı tercih etti.

Taşıt 10 Nisan 2024 0
Chery, Türkiye yerine İspanya'da fabrika açacak

Chery, Türkiye satışları fırlamasına rağmen Türkiye'de değil İspanya'da fabrika kurma kararı aldı.

Son dönemlerde hem sıfır hem de ikinci el araç alımı satımında SUV araçlar tercih ediliyor. Daha konforlu ve güçlü araba isteyen vatandaşlar SUV araçlara yönelirken SUV modeller arasında en çok satışı olan markaların başında Chery geliyor.

3 SUV modeli (Omada5, Tiggo7 Pro ve Tiggo8 Pro) modelleri ile ülkemizde bulunan Chery, son dönemlerde ciddi şekilde satışlar elde etti.

Araç satışı her geçen gün artan Chery'nin Çin dışında ülkelere de yatırım yapacağı ve Avrupa'da bir fabrika kuracağı bildirildi.

Türkiye beklentisi oluşurken Chery, burada farklı bir karara imza attı ve İspanya'ya fabrika kuracağını bildirdi. Gelen son dakika bilgilerine göre İspanyol hükümeti ve Japon üretici EV Motors, Çinli Chery Auto'nun Avrupa'daki ilk üretim tesisi olan İspanya'da otomobil üretimine başlamak için anlaşmaya yakın oldıklarnı dünya kamuoyuna duyurdu.

Türkiye'de 2023 yılında yeniden araç satışına başlayan Chery, fabrika kuracağı İspanya'da ise daha bu sene satış yapmaya başladı.

Gelen bilgilere göre fabrikanın kısa sürede kurulacağı ve 1600'e yakın kişinin bu fabrikada istihdam edileceği bildirildi.

Reuters'te yayınlanan habere göre Nissan'ın 2021 yılında kapattığı fabrikada araç üretimin yapılmasının planlandığı öğrenildi.

İspanya hükümeti ve Ticaret Bakanlığı'nın ise firmaya herhangi bir teşvik ya da yardım yapıp yapmayacağı konusu ise henüz bilinmiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç