Cezaevlerine Elektrik Düzenlemesi: Mahkumlar Daha Az Ödeyecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cezaevlerine Elektrik Düzenlemesi: Mahkumlar Daha Az Ödeyecek

Son dakika haberi: Cezaevlerine elektrik faturası düzenlemesi geliyor.

Haberler 25 Ekim 2022 08:32 0
Cezaevlerine Elektrik Düzenlemesi: Mahkumlar Daha Az Ödeyecek

Elektrik zammı cezaevlerini de vurdu.

Yapılan son elektrik zammının faturaları gelmeye devam ediyor. Gelen faturalarda ciddi oranda artış olduğu görülürken zam öncesi 60 lira olrak gelen faturalar artık 180 liraya kadar çıktı. Cezaevleri de ticarethane olarak sistemde geçtiği için elektrik faturaları cezaevlerinde ciddi oranlara kadar çıktı.  Bunun üzerine cezaevleri için harekete geçildi.

Türkiye genelinde toplamda 384 cezaevi var. Bu cezaevlerinde kalan mahkumlar, koğuşlaır için elektrik faturası ödüyor. Peki bu nasıl oluyor? ona değinelim. Koğuşun aydıtlatması devlet tarafındna sağlanıyor. Ancak sadece oturulacak yerin aydınlatması. Diğer aydınlatma, ısıtıcılara verilen elektrik, televizyon, buzdolabı gibi ürünler için kullanılan elektrik koğuş adına kesiliyor ve mahkumlara fatura ediliyor. Aylık şekilde kantin kağıtlarına yazılan faturlaar bu şekilde ödeniyor. Türkiye Büyük Millet MEclisi İnsan Hakları hükümlü ve Tutuklu Alt Komisyonu'nun son toplantısında iki isim bu konuya değindi. 

Son elektrik zamlarının ardından mahkumlara fahiş faturalar gönderilmeye başlandı. Zam öncesi 60 lira olan fatura 180 liraya çıktı. Cezaevlerini ‘ticarethane' olarak faturalandıran elektrik şirketleri için Meclis harekete geçti.

AK Parti Milletvekili Oya Eronat ile CHP'li Enis Berberoğlu ve Ali Haydar Hakverdi bu konuda açıklama yaptı ve cezaevlerinin ticarethane değil konut statüsünden sayılması, faturaları da bu şekildek esilmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda açıklama bir diğer AK Partili isimden geldi. Komisyon Başkanı İbrahim Yurdunuseven yaptığı açıklamada Adalet Bakanlığı ile bir görüşme yapıldığını ve bu konuda çalışma başlatıldığını söyledi.

Ceza Tevkif Evleri Genel Müdürü Enis Yavuz Yıldırım da yaptığı son açıklamada bu konuda EPDK ile görüşmelere başladıklarını söyledi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç