Cezaevindeki PKK'lılara gönderilen not, infaz koruma memurunun dikkati sonucu ele geçirildi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cezaevindeki PKK'lılara gönderilen not, infaz koruma memurunun dikkati sonucu ele geçirildi

Kandil'den gelen 16 sayfalık talimatların yer aldığı küp şeker şeklinde not, görevli infaz koruma memurunun dikkatinden kaçmadı.

Yerel Haberler 11 Mart 2024 0
Cezaevindeki PKK'lılara gönderilen not, infaz koruma memurunun dikkati sonucu ele geçirildi

Antalya'da PKK'lı hükümlülere kandilden gelen notları ileten avukat yakalandı.

Gelen bilgilere göre Antalya Yüksek Güvenlikli Ceza İnfaz Kurumu'na gelen Avukat, PKK KCK üyeliğindne cezaevinde olan Kemal Demirbaş ile Tufan Beyhan ile görüşme yapacağını söyledi ve sonrasında açık görüş bölümüne alındı. Görüş bitmeden hemen önce avukat, Tufan Beyhan ile el teması kurdu. Temas sonrası Tufan Beyhan, sağ elini beline götürdü. İKM ise bunu fark etti ve Tufan Beyhan'ı koğuşa girmeden detaylı aranmasını istedi.

Yapılan aramada pantolonun sol n cep kısmında farklı bir göz daha olduğu ortaya çıktı. Gizli bölmede ise avukat tarafındna verildiği belirlenen bir şeker küpü büyüklüğünde mikro not tespit edildi. Bunun üzerine Avukat'ın daha önce görüşme yaptığı Demirbaş'ın da tek olarak kaldığı koğuşta detaylı şekilde arama yapıldı ve mikro notun yanısı bulundu.

İKM, ele geçirilen notu cezaevi idaresine görürürken görüş yerinde bekleyen Avukat panik oldu. Açık görüş odasına birkaç defa girip çıkan avukat, daha sonra idare katına geçti ve infaz koruma memuru ile konuşmaya çalıştı. Savcılık ise avukat hakkında soruşturma başlattı.

İfadeler alındı ve İKM, avukatın Demirbaş ile görüştüğü sırada sürekli el temasında bulunduğunu, vedalaşma sırasında ise mahkumun sağ elini sağ bel bölgesine götürdüğünü söyledi.

Avukatın kurye olarak getirdiği notları teslim ettiği Demirbaş'ın 94 yılı Ekim ayında PKK dağ kadrosuna katıldığı öğrenildi.

Küp şeker büyüklüğünde bir deste mikro kağıtta notlar yazdığı ortaya çıktı. 16 sayfadan oluşan talimatın daha önce geldği PKK koğuşlarında açlk grevinin başladığı belirtildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç