Çeyrek ve Gram Altın Fiyatlarında 5 Hafta Sonra Bir İlk: Tahminler Yayınlandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çeyrek ve Gram Altın Fiyatlarında 5 Hafta Sonra Bir İlk: Tahminler Yayınlandı

Son dakika haberi: Altın fiyatlarında yukarı yönlü hızlı hareketler görülmeye başlandı. 5 hafta sonra altında bir ilk yaşanacak.

Altın 20 Mayıs 2022 09:29 0
Çeyrek ve Gram Altın Fiyatlarında 5 Hafta Sonra Bir İlk: Tahminler Yayınlandı

Son dakika : Altın fiyatlarında 5 hafta sonra bir ilk yaşanıyor.

Son 5 haftadır haftayı düşüşle kapatan altın fiyatlarında bu hafta yükseliş görüldü. 2 gündür döviz kaynaklı başlayan yükselişe dün ons da eklendi ve gram altın son haftaların en yüksek seviyesine kadar çıktı. En son Mart ayında 940-950 lira seviyesinde olan gram altın, yeniden bu seviyelere geldi. 

ONS ALTIN YÜKSELİYOR

Altında bugünkü hem dolar hem ons kaynaklı. Fed baskıları ile 1800 doların altına gerileyen altının ons fiyatı, gram altının yükselmesine engel oluyordu. Ancak ons fiyatında yükselişin başlaması ile birlikte gram altında da sert şekilde yükseliş başladı. Edinilen son bilgilere göre dün 1820 dolar seviyesinde olan altının ons fiyatı şu sıralar 1845 dolar seviyesinde seyrediyor. 

ÇİN REKOR FAİZ İNDİRDİ

Çin Merkez Bankası'ndan gelen rekor faiz indiriminden sonra piyasalar destek gördü ve yukarı yönlü eğilim arttı.

FED FAİZ ARTIRACAK

Kansas City Fed Başkanı Esther George TSİ gece saatlerinde bir açıklama yaptı ve enflasyonu dizginlemek için defalarca faiz artırımına gideceklerini söyledfi. Bu durum piyasaları düşürse de bir sürpriz olmadı. 

George yaptığı açıklamada, hisse senedi piyasasının zor bir hafta geçirdiğini kabul etti ve Amerikan Merkez Bankası'nın şahin tonunu yumuşatacak yönde bir çaba göstermedi.

Açıklamasında , “Borsalarda yaşanan dalgalanmalar sırasında ilk güvenli kaçış dolara gerçekleşerek yükselmesine neden oldu ancak bundan sonra fonların gerçek enflasyon hedge aracı olan altına kaymasıyla yaşanan değer kaybının bir kısmının geri alınmasını bekliyorum” diyen Guardian Gold Australia İş Geliştirme Müdürü John Feeney, altının ons fiyatı ile ilgili tahmininde, “Artık 1800 dolar seviyesinde ikna edici şekilde tutunabildiğimize göre altının yakın vadede 1900 dolara doğru ilerleyeceğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

GRAM ALTIN NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre gram altın 947 lira seviyesinde seyrediyor. İşte gram altın fiyatında yaşanan yükselişin grafiği:

Diğer altın fiyatları ise şu şekilde:

ALTIN/ONS  FİYATI  1.845,39
ALTIN/GR SPOT FİYATI    947,05
CUMHURİYET ALTINI  FİYATI   6.172
ZİYNET ALTINI  FİYATI   6.171,70
ÇEYREK ALTIN  FİYATI   1.547,66
YARIM ALTIN  FİYATI   3.095,31
ATA ALTIN  FİYATI   6.401,68
14 AYAR BİLEZİK GRAMI  FİYATI   626,78
22 AYAR BİLEZİK GRAMI  FİYATI   893,25
GREMSE ALTIN  FİYATI   15.594,00
ALTIN/ONS TL  FİYATI   29.410.

İSLAM MEMİŞ: 1450 LİRA OLACAK

Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş , altın fiyatları ile ilgili yaptığı son açıklamada , Haziran ayına kadar gram altının 1000 lira olmasının beklendiğini söylemişti. Bir sonraki ay olan Temmuz ayında ise gram altın fiyatının 1200 lira seviyesine kadar çıkabileceğini söyledi. Yıl sonu gram altın beklentisi ise 1450 olarak açıklandı.

Dolar kuru ise şu sıralar 15.95 TL seviyesinde seyrediyor.

Not: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com yatırım tavsiyesi vermez.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç