Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan son dakika: Site aidatlarına devlet müdahalesi geliyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan son dakika: Site aidatlarına devlet müdahalesi geliyor

Son dakika haberi: Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı aidatlara devlet düzenlemesi getiriyor.

Emlak 18 Ocak 2023 11:20 5
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan son dakika: Site aidatlarına devlet müdahalesi geliyor

Son dakika: Aidatlara düzenleme geliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bir son dakika açıklamasında bulundu. Bakanlık yaptığı son dakika açıklamasında son günlerde fahiş fiyatların görüldüğü aidatlara ilişkin düzenleme yapılacağı, bunun için bir birim kurulduğuna yer verildi. 

Fahiş zamlara son vermek için mevzuat çalışmalarına başlandığına yer verildi. Yapılan açıklamada, "Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü bulunan konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak Site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir.Kat maliklerinin haklarının korunması amacıyla, birden çok bağımsız bölümü buluna konut ve işyerlerinin 634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanununa göre yönetilmesi ile ilgili faaliyet gösteren firmalara ilişkin mevzuat çalışmaları yapmak, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile işbirliği yaparak site yönetimlerinin sorunlarının çözülmesine yönelik olarak faaliyetlerde bulunmak üzere Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Mesleki Hizmetler Genel Müdürlüğü bünyesinde birim kurularak faaliyete geçmiştir. Kurulan birim, konuya ilişkin kanuni düzenleme çalışmalarının tamamlanmasına müteakip ikincil mevzuat çalışmalarını yürütecektir. Böylece site yönetimi hayatında yer alan bir boşluk giderilmiş olup, ikincil mevzuat çalışmalarının tamamlanması ile birlikte sitelerde yaşanan Yönetim sorunlarının azalması yönünde önemli bir aşama kaydedilmiş olacaktır" ifadelerine yer verildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 14 Ay Önce
niye gercek dar gelirliye yardim etmiyolar . islerine gelmiyorda ondan .
Ziyaretçi 14 Ay Önce
sesimizi duyan yokmu dicem duyan varda takan yok hikayeden nameler iste.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
asgari ucret aliyorum evim bile yok site aidati surda kalsin
Ziyaretçi 14 Ay Önce
kendi memleketinte multeci hayati bile degil resmen siginti olduk.
Ziyaretçi 14 Ay Önce
konut kira artisina engel oldular satilik konut fiyatlarina engel oldular bunada kesin engel olurlar . bunlar daha ne takla atarak milleti nasil kandiracaklarini sasirmislar . yaziklar olsun ki ne haldeyiz .