Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Promosyon ve Giyim Yardımı Açıklaması
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Promosyon ve Giyim Yardımı Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan promosyon ve giyim yardımı ile ilgili yapılan asılsız haberlere ilişkin bir açıklama geldi. İşte son dakika haberinin detayları finans7.com'da...

Haberler 7 Kasım 2022 17:56 0
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan Promosyon ve Giyim Yardımı Açıklaması

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından promosyon ve giyim yardımı ile ilgili yapılan haberlere ilişkin açıklama geldi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan sosyal medyada yer alan haberlere ilişkin son dakika açıklaması geldi. Bakanlık tarafından yapılan açıklamada promosyon ödemesi ile giyim yardımına ilişkin çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığı ve konuyla ilgili hukuki sürecin başlatıldığı bildirildi.

MAAŞ PROTOKOLÜ İHALESİ BİLGİSİ

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, bakanlık merkez birimlerinde görev yapan 3 bin 661 personel için, komisyon marifetiyle 15 Haziran 2022-14 Haziran 2025 tarihlerini kapsayan 36 aylık dönem için maaş protokolü ihalesi yapıldığı, ihaleye katılan 6 bankadan 14 bin 520 lira ile en yüksek teklifi veren Türkiye Halk Bankası ile protokol imzalandığı belirtildi.

“BAKANLIK HESABINA YATIRILAN HERHANGİ BİR TUTAR YOK"

Promosyon ödemesinin tek seferde peşin olarak 25 Haziran 2022’de Türkiye Halk Bankası tarafından personelin kendi hesabına yatırıldığı ifade edilen açıklamada, Bakanlık hesabına yatırılan herhangi bir tutar bulunmadığı aktarıldı.

Açıklamada, “Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi açılışına personelimizin katılımının zorunlu tutulması nasıl mümkün değilse promosyon sözleşmesine Millet Bahçesi açılış harcaması eklendiği ve memurlara ödenmesi gereken kişi başı tutarın düşürüldüğü iddiası da tamamen yalan, iftiradır.” denildi.

“14 BİN 693 KİŞİYE GİYİM YARDIMI YAPILDI"

Aynı yayın organının, giyim yardımı konusunda da yapılan açıklamada, “Bakanlığımızca merkez ve taşra birimlerinde görevli 14 bin 693 kişiye giyim yardımı yapılmış olup bu kişiler içinde Bakan ve bakan yardımcılarının olduğu yönündeki iddialar da tamamen hayal ürünüdür.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, giyim yardımı alımına ilişkin 30 Haziran 2022’de saat 14.30’da açık ihale yöntemiyle yapılan açık ihaleye ilişkin tüm bilgilerin, Kamu İhale Kurumu’nun sisteminde yer aldığının vurgulandı.

 

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç