Çevre Mühendislerine Kamuda İstihdam Müjdesi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çevre Mühendislerine Kamuda İstihdam Müjdesi

On binlerce çevre mühendisinin beklediği düzenleme sonunda yürürlüğe girdi. Mahalli idarelere çevre mühendisi istihdamı şartı getirildi.

Son Dakika 18 Nisan 2022 10:06 0
Çevre Mühendislerine Kamuda İstihdam Müjdesi

Çevre Mühendislerini sevindiren istihdam açıklaması geldi.


17 Nisan 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında önemli bir karar yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik kapsamında Çevre Mühendislerinin istihdamı zorunlu kılındı.


Söz konusu yönetmelik maddesi şu şekilde yer aldı:


"MADDE 10- Aynı Yönetmeliğe ek 5 inci maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki ek madde eklenmiştir.


“Çevre mühendisi ve çevre görevlisi istihdamı


EK MADDE 6- (1) İl belediyeleri ile 50.000 üzeri nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 2 çevre mühendisi veya çevre görevlisi, 20.000-50.000 arasında nüfusa sahip mahalli idarelerde en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulur. 20.000’den az nüfusa sahip mahalli idarelerde çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulur ve/veya çevre danışmanlık hizmeti alınır. Mahalli idare birliklerinde en az 1 çevre mühendisi veya çevre görevlisi bulundurulur.”"


KAÇ ÇEVRE MÜHENDİSİ ALIMI OLACAK?

Yönetmelik değişikliğine baktığımızda 50 binin üzerinde nüfusu olan belediyeler bünyesinde en az 2 Çevre Mühendisi ya da çevre görevlisi çalıştırılması zorunlu hale geldi. 20 ile 50 bin arasında nüfusu olan mahalli idareler için ise en az 1 istihdam yapılması şartı getirildi. Nüfusu 20 binden az olan mahalli idareler ise ya Çevre Mühendisi , çevre görevlisi alımı alır ya da bu konuda danışmanlık hizmeti alır.


Şu anda kendi bünyesinde çevre mühendisi çalıştıran belediyeler ile mahalli idareler, yeni alım yapmak zorunda kalmayacaklar. Ancak bünyesinde çevre mühendisi ya da çevre görevlisi olmayan mahalli idarelerin personel alımı için bir an önce ilana çıkması gerekmektedir.


DİĞER MÜHENDİS KADROLARI DA BEKLİYOR

Çevre Mühendislerine kamuda istihdam kapısı açıldı. Ancak atama bekleyen mühendis bölümü sadece Çevre değil. Yıllardır atama sorunları çözülmeyen mühendisler artık bir çözüm bekliyor. Çevre Mühendisleri için yapılan bu düzenleme gibi düzenlemelerin yaygınlaşması gerekiyor.


Bunun ardından diğer mühendisler de kendileri için böyle bir çalışma yapılmasını istiyor. Siz de atama beklediğiniz bölümü aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç