Cevdet Yılmaz'dan emeklilik yaşı ve promosyon açıklaması: Başvuru nasıl yapılacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz'dan emeklilik yaşı ve promosyon açıklaması: Başvuru nasıl yapılacak?

Emekliler promosyonları nasıl alacak? Promosyon başvuruları nasıl yapılacak? Cumhurbaşkanlığı'ndan son dakika açıklaması geldi.

Emekli Haberleri 22 Mart 2024 0
Cevdet Yılmaz'dan emeklilik yaşı ve promosyon açıklaması: Başvuru nasıl yapılacak?

Emekli promosyonunu nasıl alacak?

Emekliler banka promosyonlarını nasıl alacak? sorusu Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz'a soruldu. Yılmaz yaptığı açıklamada emeklilerin promosyonlarının nasıl verileceği sorusuna cevap verdi.

Yılmaz yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bir deprem gerçeği ile karşı karşıyayız. Böyle bir ortamda dahi emeklilerimizin yanında olduk ve devam edeceğiz. İmkan oldukça bu kesimleri destekleyeceğiz. Bir taraftan büyüyeceğiz, bir taraftan da büyümenin nimetlerini paylaşacağız.

Son açıklanan rakamlar önemli. Promosyon 8 ila 12 bin lira arasında değişecek. Bankalarımız bu süreci başlatıyor. Ama şöyle bir çağrı yapalım.

Müşteri kaybetmek istemeyecek bankalar daha fazla verip müşteri kazanacak. Dolayısıyla onlar da yapacaklarını düşünüyoruz. Keşke daha fazlasını yapabilsek. Emeklilerin yaşadığı sorunların farkındayız. İnşallah önümüzdeki süreçte bütçe oluştukça emeklilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz.

Yüzde 50 zam yapmıştık. Bu süreç devam edecek"

Yapılan açıklamada başvuruların 28 Mart'ta bankalara yapılacağına yer verildi.

EMEKLİLİK YAŞI

Bizim şimdi emekli sayımız 16 milyon. Bu yüksek bir rakam. Özellikle 90'lı yıllarda yapılan düzenlemelerin etkisi var. Son dönemde EYT dediğimiz düzenlemenin etkisi var. Sadece son dönemde 2.5 milyon emekli sisteme girdi. Bu tabi geçmişten gelen yükler. Bunları artık kanuni düzenlemelerden sonra tartışmanın manası yok. Yöneteceğiz.

Prim ile getiri arasındaki denge önemli. Bu dengeyi sağlamak. Adalet de bunu gerektirir.

Biz düşük gelirliler için düşük prim ödemesine rağmen onu ytükseltiyoruz. Sosyal güvenlik sistemlerine bütün şekilde bakılmalı"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç