Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı.

Ekonomi 24 Mart 2024 0
Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, enflasyonun düşeceği tarihi açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün Üsküdar'da düzenlenen iftar programında konuştu. Burada enflasyonun düşeceği tarih ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz, "Mayıs ayına kadar geçmişten gelen etkiler devam edecek. Ancak haziran ve temmuzla birlikte yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz" dedi.

Vatandaşın derdi ve sıkıntısı neyse, kendilerinin de derdi ve sıkıntılarının o olduğunu dile getiren Yılmaz, şı ifadeleri kullandı;

"Sıkıntıları ortadan kaldırmak, sorunları çözmek de bizim asli vazifemiz. Bunu yapa yapa yolumuza devam edeceğiz. Ekonomi programımız başta olmak üzere her alanda planlarımızı, programlarımızı işletiyoruz. Geçen mayıs ayından sonra belirsizlikler azaldı, öngörülebilirlik arttı, siyasi güven, istikrar ortamı güçlendi. Biz de bu zeminde üretimi, istihdamı, ihracatı arttırıyoruz, cari açığımızı düşürüyoruz. Enflasyon vatandaşımızın da bizim de en büyük meselemiz, gündemimizdeki temel mesele, temel öncelikli konumuz. Enflasyona yoğunlaşmış durumdayız. Bu biraz zaman alıyor elbette hemen sonuç aldığınız bir alan değil, dünyada da böyle. Enflasyonla mücadele eden ülkelerde bu bir sürecin sonucunda gerçekleşiyor. Biz de adım adım enflasyonla mücadele programımızı hayata geçiriyoruz. Mayıs ayına kadar geçmişten gelen etkiler devam edecek. Ancak haziran ve temmuzla birlikte yılın ikinci yarısında enflasyonda belirgin bir düşüşü hep birlikte göreceğiz. 2025 yılında bu çok daha ileri aşamaya taşınacak, orta vadeli programımızda yüzde 15 diyoruz."

Yılmaz ayrıca, Üsküdar'da gerçekleştirilen altyapı ve ulaşım projelerine değinerek, yapılan yatırımların şehre değer kattığını vurguladı. İstanbul'un kentsel dönüşüm ve ulaşım gibi sorunlarına da çözüm bulunması gerektiğini belirtti. İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum'un geçmiş dönemdeki çalışmalarına atıfta bulunan Yılmaz, İstanbul'un yeniden ayağa kalkması ve yatırımlarla kalkınması gerektiğini vurguladı.

Finans7.com I Ankara

 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç