Cevdet Yılmaz Emekli Zammı İçin Açıklamalarda Bulundu!
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz Emekli Zammı İçin Açıklamalarda Bulundu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, emeklilere yapılacak olan maaş zammı hakkında açıklamalarda bulundu! Cevdet Yılmaz, "İmkanlarımızı zorlayacağız" dedi! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 30 Ara 2023 0
Cevdet Yılmaz Emekli Zammı İçin Açıklamalarda Bulundu!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, memur zammına i̇li̇şki̇n konuştu. Zammın toplu sözleşme ve enflasyon farkıyla bi̇rli̇kte yüzde 50'ye yakın olacağını söyledi̇. Yılmaz, SSK ve Bağ-Kur emekli̇leri̇ne de enflasyona göre artış yapılacağını hatırlattı.

Bakan talimat verdi! Emekli maaşları düşmeyecek! - Türkiye Ekonomi Haberleri

Asgari̇ ücret tamam, sıra memur ve emekli̇ zammında. Beklenti̇ yüzde 50. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da enflasyon farkı ve toplu sözleşmeyle bi̇rli̇kte memura yüzde 50'ye yakın zam yapılacağını söyledi̇.

Yılmaz, kök ücretten, SSK ve Bağ-Kur emekli̇si̇ne i̇zlenecek strateji̇yi̇ açıkladı.

"İMKANLARIMIZI ZORLAYACAĞIZ"

Emekli maaşı 7500 TL olanları çiftetelli oynatacak gelişme! Maaşlara okkalı  zam geliyor: İşte yeni maaşınız

Yılmaz, "Memur zammı enflasyon farkı ve toplu sözleşmeden kaynaklı 15 puanlık artışla yüzde 50'ye yakın çıkıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine de enflasyona göre artış yapılacak. Ancak bu grubun aylıkları yılın ikinci yarısında görece daha yüksek artacak. Alt gelir grupları için mali imkanlarımızı zorlayacağız. Çalışanları ve emeklileri enflasyona ezdirmeme ilkemiz belli. Bu noktada en düşük emekli aylığı 7.500 lira olan da var, az primle emekli oldukları için kök aylığı 3.500-5.000 olduğu halde 7.500 alan da var. Bu durumda olanlar için çalışılıyor. Ama mutlaka düşük gelirlileri gözeteceğiz" dedi.

Tüm emekli gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç