Cevdet Yılmaz: Borsa ve kripto paraya vergi, yatırımcıları korumak için gelecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cevdet Yılmaz: Borsa ve kripto paraya vergi, yatırımcıları korumak için gelecek

Borsa ve kripto paralara yeni verginin neden geleceği açıklandı. İşte gelen son dakika açıklaması ve vergi miktarı.

Borsa 10 Haz 2024 2
Cevdet Yılmaz: Borsa ve kripto paraya vergi, yatırımcıları korumak için gelecek

Borsa ve kripto paralara vergi, yatırımcıları korumak için gelecek.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz Ntv canlı yayınında bir açıklama yaptı. Yılmaz yaptığı açıklamada borsa ve kripto paralara gelecek yeni vergiye ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizim son dönemlerde elbette çalışmalarımız var. Ancak henüz sonuçlanıpo teklif haline gelmiş bir paketten söz edemeyiz. Burada takdir meclisimizindir. Teklif haline gelene kadar her şey sadece konuşulur.

Bizim yapacağımız vergi düzenlemeleri hiçbir zaman enflasyonu artırıcı değil. Kayıt dışılığı azaltıcı, vcergi adaletini sağlayıcı şekilde olacak.

Yetkili isimler bu konuda açıklama yapmadıkça vatandaşlar spekülasyonlara inanmasın"

HİSSE VE COİN ALIMI SATIMINDAN NE KADAR VERGİ ALINACAK?

"Kazançlar üzerinden bir vergi gündemimizde yok. İşlemler üzerinden bir bedel alma o da çok cüzi on binde 1-2 gibi bir şey olur mu olmaz mı bilinmiyor. Kriptolarla ilgili biraz daha yüksek oranda ama yine cüzi oranda artış var.

Çok sık giriş çıkışlarla borsada istikrar yeterli şekilde oluşmuyor. Biz istiyoruz ki yatırımcılar uzun vadeli baksın. Tasarruf sahipleri açısından geçmişe baktığımızda borsa her zaman kazandırdı. Borsayı günlük giriş çıkışlarla, kısa vadeli hareketlerde herkes umduğunu bulamayabilir.

Esas olan orta ve uzun vadede bakmak.

Borsada çok daha iyi günlere ulaşacağız. Tabi yatırımcılarımızın tercihlerinde özgür. Ama spekülasyonlara itibar etmeyin.

Kazanç üzerinden vergi yok. Sadece işlem vergisi olacak"

YATIRIMCIYI KORUMAK İÇİN GELİYOR

Cevdet Yılmaz yaptığı açıklamada borsada sürekli al sat yapıldığı için istikrar olmadığını, bunların önüne geçmek için işlem vergisi geleceğini söyledi. Aynı işlem vergisi kripto paralara da gelecek. Sizce gelecek vergi yatırımcıları korur mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 47 Gün Önce
zararımız karşılarlar inşallah
Ziyaretçi 47 Gün Önce
kriptoda yatırımcıyı koruması imkansız. ama bistte spek hareketlere dur demek korur. elini kolunu sallayarak borsaya giren küçük ve dolandırıcı şirketler için çözüm gelmeli