Cerrahpaşa'dan Cinsiyet Değişikliği Ameliyatı Açıklaması: Sıra Bekleyen Sayısı O Kadar Çok Değilmiş
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cerrahpaşa'dan Cinsiyet Değişikliği Ameliyatı Açıklaması: Sıra Bekleyen Sayısı O Kadar Çok Değilmiş

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nden cinsiyet değiştirme ameliyatı açıklaması geldi ve sıra bekleyen 6 bin 700 kişinin olmadığını, sayının daha az olduğuna yer verildi.

Sağlık 16 Haz 2022 22:20 0
Cerrahpaşa'dan Cinsiyet Değişikliği Ameliyatı Açıklaması: Sıra Bekleyen Sayısı O Kadar Çok Değilmiş

Türkiye'de cinsiyet değiştirme ameliyatı için 6 bin 700 kişi bekliyor iddialarına cevap geldi.

Sosyal medya üzerinde dolaşan iddialar bir akademisyen ait. Bir akademisyen tarafından yapılan açıklamada "Cerrahpaşa'da 4 bin kız erkek olmak için bekliyor. Zeynep Kamil'de de 2 bin 700 erkek kız olmak için bekliyor" iddialarında bulunulmuştu.

Bu iddialardan sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi bir son dakika açıklamasında bulundu. Üniversite yönetimi tarafından yapılan son dakika açıklamasında sosyal medya üzerindeki iddialara cevap verildi ve 6 bin 700 kişinin cinsiyet değiştirmek için sıra beklediği iddialarının abartılı olduğuna yer verildi. 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi tarafından konu ile ilgili yapılan açıklamada, "Çeşitli basın yayın organlarında yer alan ve sosyal medya platformlarında sıkça paylaşıma konu olan Cerrahpaşa Tıp Fakültemizde cinsiyet değiştirme ameliyatlarına yönelik iddiaların yer aldığı haberlerin içeriğinde verilen hasta sayıları gerçeğin çok üzerinde ve abartılıdır. Profesör unvanlı ve üniversitemizle ilişkisi olmayan bir öğretim üyesinin açıklamasına dayandırılmış bu haberler tamamıyla dezenformasyonun sonucu olup toplumu yanlış yönlendirme amacına hizmet etmektedir" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada 4 ibn kadının ve 2 bin 700 erkeğin cinsiyet değiştirmek için sıra beklediği sayısının abartı olduğu bildirildi. Bu açıklamaya baktığımızda sırada bekleyen kişilerin olduğu , ancak sayının bu kadar yüksek olmadığı görüldü. 

Açıklamada konu ile ilgili iddialara itibar edilmemesi gerektiğine yer verildi.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç