Cep telefonu alacaklar için taksit düzenlemesi resmen yürürlüğe girdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cep telefonu alacaklar için taksit düzenlemesi resmen yürürlüğe girdi

Cep telefonlarına taksit düzenlemesi geldi. Düzenlemeye ilişkin tebliğ REsmi Gazete'de yayınlandı.

Resmi Gazete Haberleri 11 Ocak 2023 08:42 0
Cep telefonu alacaklar için taksit düzenlemesi resmen yürürlüğe girdi

Cep telefonlarına taksit düzenlemesi resmne yürürlüğe girdi.

Geçen gün açıklanan düzenleme bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Yayınlanan düzenlemeye göre  yenileme merkezleri ya da yetkili satıcılardan satılan yenilenmiş ikinci el cep telefonu satışları hariç olmak üzere cep telefonu satışlarında on iki bin lira olan telefonların satışlarında 3 ay taksit yapılabileceğine yer verildi. İşte Ticaret Bakanlığından konu ile ilgili yayınlanan tebliğ:

PERAKENDE TİCARETTE UYGULANACAK İLKE VE KURALLAR HAKKINDA YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK

MADDE 1- 6/8/2016 tarihli ve 29793 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmeliğin 12/B maddesinin ikinci fıkrasının (a) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

“a) 22/8/2020 tarihli ve 31221 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Yenilenmiş Ürünlerin Satışı Hakkında Yönetmelik uyarınca yenileme merkezleri veya yetkili satıcılarca gerçekleştirilen yenilenmiş ürün niteliğindeki cep telefonu satışları hariç olmak üzere fiyatı on iki bin Türk Lirasının üzerinde olan cep telefonu satışlarında üç ay,”

MADDE 2- Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Yönetmelik hükümlerini Ticaret Bakanı yürütür.

KARAR DETAYI

Bundan önce, fiyatı 5,000 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 taksit uygulanırken, satış fiyatına ilişkin bu sınır 12,000 TL'ye çıkarıldı. Buna göre fiyatı 12,000 TL'nin üzerinde olan cep telefonu satışlarında 3 ay vade uygulanabilecek. Karar bugün yürürlüğe girdi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç