Cep Telefonlarına İndirimin Detayları Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cep Telefonlarına İndirimin Detayları Belli Oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile yayımlanan kararda cep telefonlarının ÖTV oranlarında düzenleme yapıldı.

Ekonomi 19 Nisan 2022 10:59 2
Cep Telefonlarına İndirimin Detayları Belli Oldu

Fiyatı 3 bin liradan aşağı telefonlara indirim geldi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzası ile bugün bir karar yayımlandı. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda cep telefonlarındaki ÖTV matrahı düzenlendi ve yeni fiyatlamalara göre yeni ÖTV dilimleri belirlendi.


CEP TELEFONU FİYATLARI BUNA GÖRE DEĞİŞİYOR

Cep telefonları, fiyatlarına göre bir ÖTV sınıfına girmektedir. Ucuz olan telefonlardan az ÖTV alınırken (Tabi az diye nitelendirilen oran yüzde 25) pahalı telefonlardan yüksek oranda ÖTV alınıyor. Daha önceki yıllarda düzenlenen ÖTV matrah oranları, cep telefonu fiyatlarının yükselmesi sonrası yeniden düzenlendi.


Yapılan söz konusu düzenlemeye göre fiyatı 1500 liradan aşağı olan telefonların ÖTV oranları düşürülmüş oldu. Önceki sistemde fiytatı 1200 liraya kadar olan telefonlardan yüzde 25 ÖTV alınıyordu. Ancak yeni sistemde fiyatı 1500 liraya kadar olan telefonlardan yüzde 25 oranında ÖTV alınacak.


Daha önce 2400 liraya kadar olan telefonların ÖTV matrahı yüzde 40 oranında alınıyordu. Ancak yeni düzenlemeye göre artık 1500 lira ile 3 bin lira arasında fiyatı olan telefonlardan ÖTV yüzde 40 oranında alınacak.


Fiyatı 3 bin liranın üzerinde olan telefonlardan yüzde 50 seviyesinde bir ÖTV alınacak. Yerli imalatın yoğun olduğu kategorilerde yapılan matrah artırımıyla bu segmentte fiyatların düşmesi ve dolayısıyla tercihlerin bu yerli üretime kayarak cari açığın da azaltılması bekleniyor.


Yerli üretimin artacağı ve bu telefonlara ilginin artacağı, fiyatların düşeceği bildirildi.


ÖTV matrahı nedir ne demek? İşte tanımı: ÖTV matrahı ürünlerden alınacak vergi miktarını belirlemede kullanıyor.


Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şaka gibi 3 binin altında telefon mu var.???
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şaka gibi%25 40 50 nedemek yahu ki artiyor git gide...şaka gibi cidden kaldiki dolar kuru ile 200 dolarin altinda cihaz kalmadi