Cem Küçük Bile İsyan Etti: 'Şu Doları Durdurun Artık'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Cem Küçük Bile İsyan Etti: 'Şu Doları Durdurun Artık'

Hükümete yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, bugün yazdığı yazısında dolar kuru üzerinden eleştirilerde bulundu.

Döviz 11 Mayıs 2022 16:46 1
Cem Küçük Bile İsyan Etti: 'Şu Doları Durdurun Artık'

Cem Küçük bile isyan etti: Şu doları artık durdurun.

Dolar kuru son günlerde yeniden yükselişe geçti. Piyasalardan alınan son bilgilere göre 1 dolar 15 lira 30 kuruş seviyesinden işlem görüyor. Geçen hafta 14.70 TL seviyesinde olan ve bir hafta içinde 60 kuruştan fazla yükselen dolar kuruna Cem Küçük'ten bile isyan geldi.

Hükümete yakınlığı ile bilinen Cem Küçük, dolar kurunun durdurulmaması durumunda vatandaşa bir şey anlatılamayacağını söyledi. İğneden ipliğe zam geleceğini, dış ticaret açığının en büyük nedeninin 55 milyar dolarlık enerji maliyeti olduğunu söyleyen Cem Küçük, bunun kapatılması durumunda pek bir sorunun kalmayacağını söyledi. Dolar kurunun yeniden artması durumunda benzin, elektrik ve doğalgazın yeniden zamlanacağını söyleyen Küçük, milletin perişan olacağını söyledi.

"Ne yapıp edip dövizi stabil bir çizgide tutmak lazım. Yoksa halka da bir şey anlatılmaz artık." diyerek yazısında dolar kurunun sabit rayına oturtulması gerektiğini söyleyen Küçük, daha önce yapılan açıklamaların bir bir çürüdüğünü, ilkbaharda rahatlama olacağının söylendiğini , ancak yaz olmasına rağmen rahatlama olmadığını söyledi. 

Enflasyonun da hızla aşağı doğru çekilmesi gerektiğini söyleyen Küçük, milletin bir rahatlama hissetmesi gerektiğini söyledi. "Enflasyon artmaya devam ederse milletin alım gücü iyice düşer." diyen Küçük, "İlkbaharda rahatlama dendi, yaz oldu. Sonbahar derken kış gelir. Derken tekrar ilkbahar ve sandık milletin önüne gelir." dedi. 

KALE BOŞ AMA MUHALEFETTE GOL ATACAK ADAM YOK

Cem Küçük açıklamasının devamında "Kale boş ama muhalefette gol atacak adam yok! Baştan aşağı yeteneksizlik abidesiler. Tek foto ile kendini bitiren bile var..." dedi ve muhalefeti eleştirdi. 

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam haklı durdurun bu doları hiçmi gücünüz yok nerde bu merke ,devlet bukadar acizmiydik yahu......