Celal Şengör, İstanbul depreminin büyüklüğünü ve kaç saniye süreceğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Celal Şengör, İstanbul depreminin büyüklüğünü ve kaç saniye süreceğini açıkladı

Son dakika haberi: Celal Şengör yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul depreminin ne kadar süreceğini söyledi.

Bilim ve Teknoloji 21 Şubat 2023 12:21 0
Celal Şengör, İstanbul depreminin büyüklüğünü ve kaç saniye süreceğini açıkladı

Celal Şengör, İstanbul depreminin kaç saniye süreceğini açıkladı.

Dün meydana gelen Hatay depremi ile ilgili geçen hafta yaptığı açıklamaları tutan Prof. Dr. Celal Şengör, yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul depreminin ne kadar sürmesinin beklendiğini söyledi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen büyük depremden sonra 41 binden fazla vatandaşımız hayatını kaybetti. Yaşanan facia sonrası bölgede yaralar sarılmaya devam edilirken dün Hatay'da art arda yeni depremler oldu ve 8 kişi hayatını kaybetti.

CELAL ŞENGÖR'DEN İSTANBUL DEPREMİ AÇIKLAMASI

Kafa Tv'ye konuk olan ve gündeme dair değerlendirmelerde bulunan, deprem beklenen bölgelere dair bilgilere yer veren Celal Şengör, İstanbul'da beklenen depremin Yeşilköy ve Tuzla'da 9 şiddetinde hissedileceğini söyledi. 

Şengör yaptığı açıklamada, "Yeşilköy'de ve Tuzla'da şiddet 9'a çıkacak! Büyüklük değil ama şiddet 9 olarak hissedilecek. Depremin büyüklüğü için en az 7.0 şiddetini öngörüyoruz. Yeşilköy'ün zemini de iyi değil. Adalar'daki evler sağlam ama fay burnunuzun dibinde, Adalar'da tsunami tehlikesi yok. Adalar'ı sıkı bir şekilde sallayacak" dedi.

DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜ VE SÜRESİ

Celal Şengör yaptığı açıklamada depremin büyüklüğünün 7 seviyesinde olmasının beklendiğini ve 2 dakika boyunca devam edeceğini söyledi. Şengör açıklamasında, "Elimizdeki verilere göre İstanbul depreminin 2 dakika süreceğini düşünüyoruz. Beykoz, Anadolu Hisarı ve Bebek buralar sağlam yerler fakat Beşiktaş'a garanti veremem. İstanbul'da sahillerden uzak durulmasını tavsiye ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

HATAY DEPREMİNİ BİLDİ

Dün meydana gelen Hatay depremi sonrası 8 kişi hayatını kaybetti. Geçen hafta açıklama yapan Şengör, "Oradaki vatandaşlar, 6,4-6,7 aralığındaki depreme hazırlıklı olsunlar" ifadelerini kullandı.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç