Celal Şengör, 'Deprem olacak' diyerek İstanbul'dan taşındı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Celal Şengör, 'Deprem olacak' diyerek İstanbul'dan taşındı

Prof. Dr. Celal Şengör, olası deprem nedeniyle bulunduğu şehri terk ettiğini ve taşındığını söyledi. Peki nerede deprem olacak?

Bilim ve Teknoloji 6 Ağu 2023 15:19 6
Celal Şengör, 'Deprem olacak' diyerek İstanbul'dan taşındı

Celal Şengör deprem nedeniyle İstanbul'dan taşındığını açıkladı.

Gazeteci Fatih Altaylı ile bir araya gelen Prof. Dr. Celal Şengör, olası Marmara Depremi öncesi önemli bir karara imza attı ve İstanbul'dan taşınma kararı aldığını bildirdi.

Yaptığı son dakika açıklamasında olası depremde 14-15 binanın akordiyon gibi olacağını, 60 ile 70 bin binanın ise tamamen olmasa da yıkılacağını, sokaklara girilemeyeceğini söyleyerek, "Depremden sonra İstanbul'un ne hale geleceğini biliyorum. 14-15 bin bina akordiyon gibi olacak ama 60-70 bin bina tamamen olmasa da yıkılacak. Sokaklara girilemeyecek" ifadelerini kullandı.

İl dışından yardım gelemeyeceğini söyleyerek sözlerini sürdüren Şengör, şimdi dperem bölgesindeki yardım ile kurtarma ekiplerinin yüzde 60'lık kısmının İstanbul'dan gittiğini, zaten çok az ekip geleceğini, gelenlerin ise kente giremeyeceğini söyledi ve "Kent dışından yardım gelemeyecek. Bugün deprem bölgelerine giden yardım ve kurtarma ekiplerinin yüzde 60’ı İstanbul’dan gidiyor. İstanbul yıkılınca İstanbul’a zaten çok ez ekip gelebilecek, gelenler de kente giremeyecek" ifadelerini kullandı.

Deprem sonrası kentte açlık başlayacağını, yağmaların başlayacağını söyleyen, bunu da salgın hastalıkların takip edeceğini söyleyen Şengör, "Birkaç gün içinde kentte açlık başlayacak. Yağmalar başlayacak. Bunu salgın hastalıklar takip edecek. Enkazlar uzun süre kaldırılamayacak. Kenti ağır bir koku saracak, nefes alınmaz hale gelecek" dedi.

TAŞINDI

Şengör Fatih Altaylı'ya yaptığı son dakika açıklamasında olası deprem nedeniyle İstanbul'dan taşındığını söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
ecelin geldıyse yerin bin kat altına kaç.o gelir bulur seni kaçacak yerin yok, ne 1sny önce ne 1 sny sonra. ruhuna fatıha
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Adam ne açıklama yapmış beeee ,, açlık kıtlık kokular saracak nefes alınmayacak durumda olacak diyor , Allah’a şirk koşuyor depremin olacağını Cenab-ı allah bilir evet tedbirimizi almamız lazım , araştırmalar olacak , bu kon hakkında değerli insanlar var ama böyle abartılı bir şekilde şöyle olacak böyle olacak demenin analamı yok, sen taşınırsın başka bir yere orada deprem olur orada sen ölürsün , mademki kendinden eminsin televizyon kanallarına çık bas bas bağır allah aşkına İstanbul’u terk edin diye ,
Ziyaretçi 11 Ay Önce
depremin ne zaman nerede ne zaman olacağını Allah'tan başka kimse bilmiyor kaldı ki bu dışkısını yiyen adam mı bilecek söyledikleri sanki korku senaryosu ha olursa çok yıkım olacak çünkü çok sakat bina var
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Her yere baktım böyle bir açıklaması yok
Ziyaretçi 11 Ay Önce
costantiniye yani islambol yani istanbul yani pahitaht , deprem ülkemizin gerçeği ise bekleyeceğiz. nasıl ki ben k.marasli olarak yaşadıysam insaAllah olmaz ama yinede olursa Allah büyüktür. tedbirlerimizi alacağız. Ve sehirlerimize sahip çıkacağız. depremin 1. gününden beri depremi yaşadım. Ve merkezi bir dakika olsun terketmedim. çünkü bu topraklarda yaşadım bu topraklarda da ecelim gelirse ölürüm dedim ve dedik . o yüzden öyle hadi bakalım göç falan olmaz. belki deprem olmayacak. belkide çok uzun süre sonra olacak. belkide olacak çok az hasar olacak. misak i millinin her karış toprağı bizim için Türk toprağıdır.