CDS Uykumu Kaçırıyor Diyen Özgür Demirtaş, Nasıl Düşürüleceğini Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

CDS Uykumu Kaçırıyor Diyen Özgür Demirtaş, Nasıl Düşürüleceğini Açıkladı

Son dakika haberi: Özgür Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında CDS primine değindi ve dikkat çeken ifadeler kullandı.

Ekonomi 15 Tem 2022 11:57 0
CDS Uykumu Kaçırıyor Diyen Özgür Demirtaş, Nasıl Düşürüleceğini Açıkladı

Özgür Demirtaş, CDS'nin nasıl düşürüleceğini açıkladı.

Türkiye ekonomisi ile ilgili yaptığı açıklamaları çok konuşulan, yıllar önce yapmayın sonucu kötü olur dediği her açıklamsı doğru çıkan Prof Özgür Demirtaş, dikkat çeken bir son dakika açıklamasında bulundu. CDS Priminin yüksekliğine değinen Demirtaş, bunun aklı selim açıklamalarla düşürülebileceğini söyledi. 

CDS 900'Ü AŞTI

Dün yapılan açıklama , ekonomiden anlayanların uykusunu kaçırdı. Türkiye'nin CDS Primi, bir diğer adı ile kredi risk primi ciddi şekilde yükselerek 900 seviyesine kadar geldi. 

UYKUMU KAÇIRIYOR

Özgür Demirtaş, Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada bu CDS 'nin uykusunu kaçırdığını söyleyerek, "Bu CDS uykumu kaçırıyor. Allah aşkına matematiksel yöntemlerden vazgeçmeyelim. Türkiye’nin kapasitesi çok büyük. Bırakın doğru olanları yapmayı, yanlış yaptılarımızı bıraksak bile kar kardır. Daha iyi oluruz." ifadelerini kullandı.

BİRKAÇ AKLI SELİM AÇIKLAMA İLE DÜŞER

Demirtaş açıklamasının devamında ise CDS priminin nasıl düşürüleceği konusunda yapılacak ilk adımı anlattı. Demirtaş, "Aslında Hükümet bir kaç aklı selim açıklama ile CDS’de düşüşe yol açabilir. Buna ihtiyacımız var. CDS seviyesi çok yüksek. Allah aşkına bir kaç aklı selim açıklama" dedi.

CDS PRİMİ NEDİR? NEDEN BU KADAR ÖNEMLİ?

CDS primi hakkında açıklama yapan Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve TCMB eski başekonomisti Hakan Kara "CDS'den bize ne, panik yapma diyenler olmuş. Aşağıdaki grafik Hazine dış borçlanma faizi (mavi) ile CDS'i (beyaz) bir arada gösteriyor. Yorumsuz paylaşıyorum." dedi.

İşte o grafik:

Özetlemek gerekirse CDS primimiz yükseldikçe Türkiye'nin yurt dışından borçlanmasındaki faiz daha da artıyor. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç