Çaykur, çay fiyatlarına 3 ayda 3. zammı yaptı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çaykur, çay fiyatlarına 3 ayda 3. zammı yaptı

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde çay fiyatlarına 3 ayda 3. zammın geldiğine yer verildi. İşte gelen yeni zam ve 3 ayda gelen toplam zam.

Tarım 15 Ağu 2023 12:07 0
Çaykur, çay fiyatlarına 3 ayda 3. zammı yaptı

Çaya 3 ayda 3. zam geldi.

Çay fiyatları hakkında son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Bloomberg HT Tarım Editörü İrfan Donat, Çaykur'un yaptığı yeni zammı duyurdu.

Türkşeker'in şeker fiyatına yaptığı zamlara benzer bir zam haberinin Çaykur'dan geldiğini söyleyen Donat, Haziran ayı başından bu yana 3 defa zam geldiği ve fiyatlarda ciddi yükselişin olduğunu söyledi.

8 Haziran tarihinde kuru çay fiyatına yüzde 43 oranında zam gelirken ikinci zam 14 Temmuz tarihinde geld. Zam oranı ise yüzde 9.5 olarak verildi.

15 Ağustos tarihinde ise çaya yüzde 4.5 oranında bir zam geldi.

Bu yeni zam ile birlikte Çaykur kuru çay fiyatına 8 Haziran tarihinden bu yana yüzde 63.6 oranında zam yapıldı.

Bilindiği üzere geçen gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir açıklama yapmış ve yaş çay alım fiyatlarını duyurmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı son dakika açıklamasında, "Biliyorsunuz, geçtiğimiz yıl destek ödemesi ile birlikte yaş çaya kilo başına 7 lira alım vermiştik. Bu yıl için destek ödemesi ile birlikte yaş çay alım fiyatını kilo başına yüzde 64 arttırarak 11 lira 30 kuruşa çıkartıyoruz" demişti. Bu açıklama sonrası kuru çay fiyatına 3 ayda 3 defa zam gelmiş oldu.

Sektör temsilcileri yaptığı açıklamada, daha önce böyle kademeli zamlar olmadığını, Çaykur'un Türkşeker gibi zamları seneye yayarak zam getirdiğini söyledi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç