Çay, Şeker, Yumurta Derken Bir Ürüne Daha Zam Geliyor! Marketler Etiket Değiştirmeden Alın...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çay, Şeker, Yumurta Derken Bir Ürüne Daha Zam Geliyor! Marketler Etiket Değiştirmeden Alın...

Temmuz ayında asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına zam yapılması ile birlikte marketlerde çay,yumurta,şeker,ayçiçek yağı fiyatlarına yeni zamlar gelmişti. Gelen zamların ardından bir ürüne daha zam gelmesi bekleniyor.

Ekonomi 26 Tem 2022 22:31 0
Çay, Şeker, Yumurta Derken Bir Ürüne Daha Zam Geliyor! Marketler Etiket Değiştirmeden Alın...

Çay, Şeker, Yumurta Derken Bir Ürüne Daha Zam Geliyor! Marketler Etiket Değiştirmeden Alın...

Temmuz ayında asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına zam yapılması ile birlikte marketlerde çay,yumurta,şeker,ayçiçek yağı fiyatlarına yeni zamlar gelmişti. Gelen zamların ardından bir ürüne daha zam gelmesi bekleniyor. Marketlerin etiketleri değiştirmesi an meselesi!

Türkiye'de temel gıda ürünleri cep yakmaya devam ediyor. Markete giden vatandaşlar her gün yeni zamlarla karşılaşıyor. Ülkemizde son olarak çay, ayçiçek, şeker ve yumurta fiyatlarına ciddi oranlardan zamlar gelmişti. Şimdi de yeni bir üründe daha zam furyası bekleniyor. 

YUMURTA ZAMMI

Kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi olan yumurtaya bir zam daha geldi. Birkaç hafta önce 30 lira olan 30’luk yumurta kolisi, 60 liraya çıktı. 

ŞEKERE DEV ZAM GELDİ

Türkşeker, bazı discount marketler ve Tarım Kredi için 390 TL'den verdiği 50 kilogramlık kristal şekerin fabrika satış fiyatına yüzde 67 zam yaparak 650 TL'ye çıkardı.

Türkşeker, diğer müşterileri için ise yine 50 kilogramık şeker çuval fiyatını 500 TL'den 750 TL'ye yükselterek yüzde 36 zam yaptı.

ÇAY FİYATLARINDA ARTIŞ YAŞANDI

Geçen hafta fiyatı yüzde 2.5 artırılan çaya geçen gün yüzde 9.5 zam daha geldi. Böylece çaya iki aydan daha az bir sürede toplam yüzde 61.3 zam yapılmış oldu.

Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 Mayıs tarihinde 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını açıklamıştı. Yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatı yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa, kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine yükseltilmişti. 

YOĞURDA ZAM GELMESİ BEKLENİYOR

Süt ve süt ürünlerindeki arz düşüklüğü ve maliyet artışının ardından şimdi de yoğurda zam gelmesi bekleniyor. Evinde yoğurt eksik olan vatandaşların marketlerin raflardaki etiketi değiştirmeden bir an önce almasında fayda var.  

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan Mayıs 2022 süt ve süt ürünleri üretimine ilişkin yapılan açıklamada; geçen yıla kıyasla ticari süt işletmeleri tarafından yapılan ayran üretimi yüzde 36,6, tereyağı üretimi yüzde 8,3, içme sütü üretimi yüzde 6,2, yoğurt üretimi yüzde 5,9 artarken; inek peyniri üretimi yüzde 3,6, toplanan inek sütü miktarı yüzde 1,6 azalış olduğu belirtilmişti. Bu azalış fiyatlara da yansımaya başladı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç