Çay Budama Parası Ne Zaman Ödenecek... 2022 Ödemeleri Yattı mı?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çay Budama Parası Ne Zaman Ödenecek... 2022 Ödemeleri Yattı mı?

Çay budama paraları hesaplara yattı mı? 2022 ödemeleri bayramdan önce hesaplara yatacak mı?

Tarım 7 Tem 2022 13:38 6
Çay Budama Parası Ne Zaman Ödenecek... 2022 Ödemeleri Yattı mı?

Çay Budama Paraları ne zaman hesaplara yatacak? Paralar yattı mı?

2022 yılı çay budama paraları için bekleyişte sona gelindi. Her sene Temmuz ayının ilk iki haftasında yapılan çay budama parası ödemeleri için bu sene henüz bir açıklama gelmedi. ancak kısa üre içinde ödemelerin yapılması bekleniyor. 

ÇAYÜDAD Başkanı Mustafa Mavi konu ile ilgili bir açıklama yaptı. 2022 yılı budama döneminde yaklaşık 200 bin üreticinin 112 bin dekar alanda budama yaptığını söyledi.

Bu kapsamda 200 bin üreticiye toplamda 750 milyon liralık ödeme yapılacağı açıklandı. Söz konusu ödemelerin Kurban Bayramı'ndan önce ödenmesi gerektiği açıklanırken , bu ödemelerin bayramdan önce ödenmesi durumunda üreticilerin bayramda bir nebze olsa da rahat edeceklerine yer verildi. 

Yavaş yavaş sürgün döneminin sonuna yaklaştıklarını ve ÇAYKUR’un da Mayıs ayı yaş çay bedellerini bu ayın sonunda gerçekleştirecek olması dolayısıyla üreticilerin bayrama daha huzurlu gireceklerini belirten Çay Üreticileri Dayanışma Derneği (ÇAYÜDAD) Başkanı Mustafa Mavi, yaş çay budama bedellerinin bayram öncesi ödenmesi halinde ise üreticilerin çok daha iyi bir bayram geçireceğini ifade etti.

Söz konusu ödemeler geçen sene 10 Temmuz 2022 tarihinde hesaplara yatmıştı. Bu sene de yarın ya da bayramdan hemen sonra ödemelerin hesaplara yatması bekleniyor. 

ÖDEMELER YATTI MI?

Ödemeler henüz yatmadı. Tarihler belli olunca haberimize eklenecektir. Finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Budama paraları sanıyorum çamura yattı.İnsaf insaf insaf. Çay budama paraları sanıyorum çamura yattı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Resmi gazetede budama için tebliğ yayınlandıktan sonra ödeme yapılacak denmişti. Bugun resmi gazetede tebliğ yayınlandı, büyük ihtimalle bayramda paralar hesaplara aktarılacak.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çaykur keyfine bakıyor kuru çaya habire zam yapıyor gelirine gelir katıyor vatandaş kurban kesecek budama parasını bekliyor çaykur yöneticilerin umurunda değil onlar kendi keyiflerine bakıyor diyorlarki bize ne kurbandan bunların yöneticiliği bukadar olur iyi bayramlar para bekleyipte kurbana girenler iyi seyirler dilerim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne parası paralar leylaya 5 li Ç..t..e.Herkes şükür etsin aldığımız nefesten vergi almıyorlar. 🤣😂💙💚
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Düğün geçtikten sonra kınayı bilmem nerene sür derler gariban hiç bi işi olamayan sadece bayramda umudunu budama parasına bağlayan üretici yine madur ediliyor hiçbir açıklama yapılmıyor nasıl olsa tuzu kuru yöneticiler onların 5 yaşındaki çocuklarının bayram masrafı bizim aylık masrafımiz âma bizimkisi alın teri onlarınki de bizim sırtımızdan