Canlı yayında beklediği rakamı açıkladı: İşte asgari ücret için beklenen rakam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Canlı yayında beklediği rakamı açıkladı: İşte asgari ücret için beklenen rakam

2023 yılı asgari ücreti için son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada asgari ücretin ne kadar olacağına yer verildi.

Çalışma Hayatı 8 Haz 2023 22:15 3
Canlı yayında beklediği rakamı açıkladı: İşte asgari ücret için beklenen rakam

Son dakika: Canlı yayında yeni asgari ücret için beklediği rakamı açıkladı.

2023 yılı asgari ücret zammı ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır, canlı yayında yaptığı açıklamada yeni asgari ücret için beklediği rakamı açıkladı. İşte son dakika haberinin detayları.

Sosyal güvenlik uzmanı Mert Nayır, Haber Global Muhabiri Gizem Bilen'in asgari ücrete ara zamla ilgili sorularını yanıtladı.

Nayır, "Seçim öncesi en önemli vaatlerden biri asgari ücretti. Milyonların gözü kulağı temmuzda açıklanacak asgari ücrette olacak. Geçtiğimiz yıllara kadar tek tip asgari ücret kullanıyorduk, geçen yıl ara zam yapıldı olağanüstü şartlardan dolayı. Bu sene yeşil ışık vardı. Olağanüstü şartlar oluşursa diye, seçim öncesi sözü de verildiği için bekliyoruz temmuz ayı için" dedi.

"500 DOLAR OLURSA..."

Nayır, ardından olasılıklara işçi ve işveren taraflarını baz alarak değindi:

"İşçi tarafının beklentileri... Şu anda 8 bin 506 liralık net asgari ücret var. Yılbaşında 455 dolara denkti. 10 bin 620 TL'ye tekabül ediyordu. 500 dolar rakamlarını duyuyoruz günlerdir. 8 Haziran'daki dolar kuru üzerinden 11 bin 680 TL'lik net bir asgari ücret ortaya çıkacak.

"10 BİN 600 TL'LİK NET BİR ASGARİ ÜCRET BEKLİYORUZ..."

İşveren tarafı ne bekliyor? Diyorlar ki 400 dolarlık bant korunmalı. Yılbaşında yüksek zam yapıldı, temmuzda zam yapılmayacağı söylendi. Bu da bugünkü kurda 9300 TL.

Yüzde 20, 25, 30'luk senaryolar var. Benim beklediğim 10 bin 500 ile 11 bin TL olur. 10 bin 600 TL'lik net bir asgari ücretin olmasını bekliyoruz."

Sizce yeni asgari ücret ne kadar olmalı? Yorumlar kısmından yazın.

ASGARİ ÜCRET TESPİT KOMİSYONU TOPLANIYOR

Asgari ücret tespit komisyonu önümüzdeki hafta toplanacak. Toplanacak asgari ücret komisyonu, 1 Temmuz tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirleyecek. 

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Temmuz 2023 asgari ücret zammının 27 Haziran tarihinde belli olması bekleniyor. Asgari ücret belli olduğunda bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
13 den aşağı olmaz hersey uçtu
Ziyaretçi 10 Ay Önce
asgari ücerti vatanfaş 15.000tl olmalı ki düşük gelirli vatandaşlar evlerine ve çocuklarına bi nebzede olsa çaba verebilsin vatana hayırlı evlat yetiştirmek de gelire bağlı artık bu devirde paran varsa okutabiliyorsun çocuklarını yoksa üç kuruşa gelecekdeki gençlerimizin verimli olması pekde mümkün değil
Ziyaretçi 10 Ay Önce
En az 15 bin