Canlı Yayında Asgari Ücrette Daha Önce Telaffuz Edilmemiş Rakamı Açıkladı! İşte 2023 Asgari Ücret Zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Canlı Yayında Asgari Ücrette Daha Önce Telaffuz Edilmemiş Rakamı Açıkladı! İşte 2023 Asgari Ücret Zammı

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, "İlk kez duyacaksınız" diyerek asgari ücret rakamı verdi. İşte 2023 ocak ayı asgari ücret zammı.

Çalışma Hayatı 24 Ekim 2022 16:14 4
Canlı Yayında Asgari Ücrette Daha Önce Telaffuz Edilmemiş Rakamı Açıkladı! İşte 2023 Asgari Ücret Zammı

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret zammında yeni bir gelişme yaşandı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, "İlk kez duyacaksınız" diyerek asgari ücret rakamı verdi.

Asgari ücret zammı için son 2 ay kala tahminler gelmeye başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Asgari ücret zammıyla ilgili bundan öncekilerden çok daha farklı bir hazırlık içerisindeyiz" ifadelerini kullanmıştı. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ise "Asgari ücrete aralık ayında toplumu enflasyon karşısındaki tahribattan koruyacak en kapsamlı müdahaleyi yapacağız" diye konuşmuştu.

ASGARİ ÜCRETE REFAH PAYI EKLENECEK

Ak Parti'li Numan Kurtulmuş ise bugün, "Asgari ücret 1 yıl içerisinde iki kez yükseltildi. Şimdi de, yılsonu itibariyle bir miktar refah payını da koyarak herkesin tatmin olacağı, iyi oldu diyebileceği bir asgari ücret gündeme gelecektir" açıklaması yaptı.

Asgari ücretin 7.000 ile 9.000 TL arasında olabileceği tahminlerin ardından asgari ücret zammı ile ilgii dikkat çeken yorum geldi.

ASGARİ ÜCRET OCAKTA 10 BİN TL'YE SABİTLENECEK

Sosyal Güvenlik Uzmanı Ersin Konar, canlı yayınında milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret hakkında açıklama yaptı. Tv100'de yayımlanan programda Konar "İlk benden duyacaksınız" diyerek asgari ücrete ilişkin beklentisini açıkladı.

Konar, "Ben asgari ücretin Ocak ayı itibarıyla 10 bin liraya sabitleneceğine inanıyorum" ifadelerini kullandı.

BÜTÇE KANUNUNA GÖRE YÜZDE 58 ZAM YAPILACAK

Öte yandan AKP iktidarının TBMM'ye sunduğu 2023 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi’ne göre asgari ücrete yüzde 58 oranında zam yapılacak. Bütçe kanununda 2022 bütçesinde 43.1 milyar TL olan ‘işveren sigorta prim desteği’ önümüzdeki yılda 68,1 milyar TL olarak belirlendi. İşverene yapılacak olan sigorta prim desteğinde yüzde 58'lik artış yapılması, asgari ücrete yapılacak zam oranı hakkında bilgi verdi. Asgari ücretin aynı oranda yapılacağı baz alındığında yeni net asgari ücretin 8 bin 690 TL olması bekliyor.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK?

Asgari ücret zammı Aralık ayının son haftası belli olacak. 

Sizin Asgari Ücret Tahmininiz Nedir? Yorumlar kısmından yazın.

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne zam yapsınlar ne de asgari ücreti yükseltsinler.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
25 bin olsa ne olur hukumet is verene destek verene kadar iaciye destek versin sirketlerin vergilerini silmesin asgari ucrete zam yapmasin aradaki farki isciye versin o zaman fiyat artislarina bahane bulabileceklermi herkes herseyin farkinda anca milleti ezin iyi salak yerine koyuyolar .
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
12.00₺ olsun artık
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Asgari ücretin üstünde maaş alırken emekli olunca emekli maaşı asgari ücretin altına düşecek emekli SSK lılar hep aşağı düşüyor. Bu doğru değil