Canlı Yayında Açıkladı: Almanya'ya Personel ve İşçi Alımı Başvurusu Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Canlı Yayında Açıkladı: Almanya'ya Personel ve İşçi Alımı Başvurusu Başladı

Son dakika haberi geldi. Canlı yayında az önce yapılan açıklamada Almanya'ya personel alımı yapılacağı, başvuruların başladığına yer verildi.

Finans Magazin 28 Mayıs 2022 15:04 1
Canlı Yayında Açıkladı: Almanya'ya Personel ve İşçi Alımı Başvurusu Başladı

Almanya'da çalışmak isteyenler için başvuru duyurusu geldi.

Almanya'ya her sene çok sayıda işçi personel alımı yapıldığı bildirilirken Türkiye'den binlerce işçi ve personel alımı yapılacağı açıklandı. Pandemi sonrasında ortaya çıkan personel, sağlık personeli ve işçi kadrolarına eksiklerin bir an önce tamamlanması, personel alımlarının yapılması için başvuruların başladığı öğrenildi. 

Dil Kursu ve İstihdam Ofisi Yöneticisi Hasan Karaharman , Beyaz Tv canlı yayınında yaptığı açıklamada Almanya'ya personel alımlarının arttırıldığını söyledi. İşte personel alımı açıklaması:

"Göç Yasası Mart 2020'de Almanya nitelikli elemanların göç etmesine izin vreen düzenleme yaptı. Bunların çeşitli şartları sağlayanların Almanya'da çalışma izinlerini sağlaması için kapıyı bize açtı. Biz de bunun için Türkiye'de ofis açtık. Aracı olarak gençlere Almanya'da iş imkanı sunuyoruz. 

Burada her başvuru yapan adayın çeşitli şartları sağlaması gerekiyor. Kadroya göre. Biz 2,5 yıldır hizmet veriyoruz. Birçok kişiyi Almanya'ya götürdük götürmeye devam ediyoruz. 

Almanya'ya gitmek isteyenler bizi arıyor. Güzel şeylerin neticesi hemen alınamaya bilir. Bizi msürecimizde zor oluyor. Sürçe yorucu. Arkadaşlarımız aynı zamanda çalışıyor. Bu yoğunlukta onlara Almancayı öğretiyoruz. Bunu öğrendiler. Bazen bizden kaynaklanmayan , belgeleri Almanya'ya gönderiyoruz. Orda denklik kurumlarına. Bu süreç uzuyor. Süreçteki adayların moral olarak düşmesi oluyor. Yakın zamanda 15-16 kişilik arkadaşlarımızın gidişleri sağlanacak. Bu süreç uzun bir süreç Bu süreci yönetmek bizim açımızdan önemli . Aldık götürdük Almanya'da bıraktı değil. Kendi şirketimize alıyoruz. 1 ay konaklama sağlıyoruz. Eğer gideceğiniz yer uzaksa araç yardımı da yapılıyoruz. 

Yurt dışında yaşamak isteyenler bize ulaşabilir. Telefon numaralarımızdan ve sosyal medya hesabımızdan bizlere ulaşabilirsiniz. "

"Öncelikle Almanca dilini öğrenmelisiniz. Bunun eğitimini size veriyoruz."

ALIM YAPILAN KADROLAR

Hasta bakımı , yaşlı bakımı, hemşire, işçi, sağlıkçı, doktor, hemşire, fizyoterapist, mühendis gibi kadrolarına personel alınıyor. 

GİTMEK İSTEYENLER NE YAPACAK?

Karaharman yaptığı açıklamada, "Bizi arıyorlar. İstihdam departmanındaki elemanlarımız onlara geri dönüyor. Eğer başka şehirlerdeyse online olarak , ister yüz yüze görüşme ayarlandıktan sonra biz adayları alıyoruz. İlk etapta bir sözleşme üzerinden girişe başlıyoruz. İlk koşul Almanca. Bir adayın 0'dan Almanya'ya gidene kadar tüm süreci yönetiyoruz ve işe yerleştiriyoruz. " dedi.

Başvuruların yapıldığı sitede ise şu ifadelere yer verildi:

"1 Mart 2020'de Almanya’da yürürlüğe girecek olan Kalifiye Eleman Göç Yasası, AB dışındaki ülkelerde bulunan, başta sağlık personeli olmak üzere, belli meslek gruplarındaki kişilerin Almanya'da çalışmasına imkan sağlamaktadır.

Bu meslek gruplarındaki kişilere iş amacıyla Almanya'da çalışma izni, vize, ikamet konularında son derece kolaylık tanınmaktadır.

Çakır İstihdam ve Sağlık Hizmetleri olarak bizler de ülkemiz vatandaşlarını bu yasadan faydalandırmak istiyoruz.

Bu amaçla sağlık personellerimizin uyumluluk sürecinde çeşitli profesyonel eğitimler almasını sağlıyoruz.

Kabul durumunda Almanya'da yer alan ekibimizle birlikte adaptasyon süresince her türlü desteği veriyoruz.

Çakır İstihdam Sağlık Hizmetleri olarak başta;
• Almanya’ya gitmeden önce Türkiye’de Almanca dil eğitimi,
• Tüm vize başvuru sürecinin ve işlemlerinin tarafımızca yürütülmesi,
• Şartların sağlanması halinde masrafların bir kısmı tarafımızca karşılanmak üzere Almanya'da otele
   yerleştirilmeniz konusunda destek sağlayacağız."

BAŞVURU SAYFASI

"Almanya’da karşılama, araç temini ve konaklama imkanlarımız gibi birçok konuda sizlere destek olarak adaptasyon sürecinizde yanınızda oluyoruz!" ifadeleri ile yayımlanan duyuruda başvuruların internet ortamında ya da telefonla yapılacağına yer verildi. Almanya'ya gitmek isteyenler başvurularını cakirsaglik.com.tr adlı internet sitesi üzerinden yapabileceklerdir. Başvuru yaptıktan sonra şirket , vatandaşlara geri dönüş sağlıyor. ve Almanya'ya gidiş konusunda vatandaşları bilgilendirip masraflar ve ücretler hakkında bilgilendirme yapıyor. 

Danimarya'ya 79 bin TL maaşla personel alımı için TIKLAYIN

ABD, İNGİLTERE, FİNLANDİYA VE DİĞER ÜLKELER İÇİN BAŞVURULAR BAŞLADIĞINDA HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Ben başvuru yaptım şirket sözleşmesi var yaptım evrakları belgeleri gönderdim bekliyorum cevap yok