Canan Karatay, erkeklerde saç dökülmesinin asıl nedenini ve çözüm yolunu açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Canan Karatay, erkeklerde saç dökülmesinin asıl nedenini ve çözüm yolunu açıkladı

Son dakika haberi: Canan Karatay yaptığı son dakika açıklamasında saç dökülmesinin asıl nedenini ve alınabilecek önlemleri duyurdu.

Sağlık 28 Eylül 2023 14:19 2
Canan Karatay, erkeklerde saç dökülmesinin asıl nedenini ve çözüm yolunu açıkladı

Canan Karatay'dan son dakika açıklaması: Pilav erkeklerde kelliğe neden oluyor.

Beslenme Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay yine çok konuşulan bir son dakika açıklamasında bulundu. Karatay yaptığı açıklamada her gün sofralarda tükettiğimiz pilavın kelliğe neden olduğunu söyledi. Peki erkeklerde saç dökülmesi neden oluyor? Saç dökülmesinin önüne geçmek için neler yapılması gerekiyor? Alternatif olarak hangi besinler tüketilmeli? İşte bu konuda gelen son dakika açıklaması ve erkeklere önemli tavsiyeler.

Özellikle erkeklerin pilava çok meraklı olduğunu, oturup devamlı pilav yediklerini söyleyerek açıklamasına başlayan ünlü Profesör Canan Karatay, "Erkekler pilava çok meraklı oturup da devamlı pilav yemesinler, lezzetli olabilir ama saç dökülmesinin temel sebebidir. Çünkü pilavın içinde çok fazla karbonhidrat var. Karbonhidratlar kan şekerini aniden yükseltiyor ve bu da saç köklerini zayıflatıyor. Saç kökleri zayıflayınca da saç dökülmesi kaçınılmaz oluyor" diyerek önemli uyarılarda bulundy.

SAÇ DÖKÜLMESİNİ ÖNLEMEK İÇİN...

Erkeklerde saç dökülmesini önlemek için pilav tüketiminin azaltılması gerektiğini söyleyerek, alternatifleri şu şekilde sıraladı:

"Pilava alternatif olarak bulgur, kinoa, karabuğday gibi tahılları tercih edebilirler. Ayrıca, yeşil yapraklı sebzeler, meyveler ve sağlıklı yağlar tüketerek saç sağlığını destekleyebilirler"

SAĞLIĞA ZARARLI

Aşırı pilav tüketiminin sağlığa zararlı olduğunu söyleyen uzmanlar, pilavda yüksek oranda karbonhidrat olduğunu ve bunun kilo alımına, diyabet kalp hastalığı ve felç kalmaya yol açabileceğini söylüyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
sis amcam duymasin 😉
Ziyaretçi 10 Ay Önce
Dünyada en çok pilavı Çinliler yiyor daha kel olduklarını görmedin hatta baya gür saçları var 🤔