Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu kimdir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu kimdir?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu'nun ataması yapıldı. Peki Kimdir?

Haberler 6 Haz 2023 08:32 0
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu kimdir?

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu'nun ataması yapıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan kararnameye baktığımızda Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ramazan Cüneyt Erenoğlu'nun atamasının yapıldığına yer verildi.

Özgeçmişi şu şekilde:

Araştırma Alanları: Harita Mühendisliği-Geomatik, Coğrafi Bilgi Sistemleri, GPS-GNSS, Yersel Ölçmeler, Ölçme Tekniği, 3B-Modelleme, Mühendislik ve Teknoloji

1978 yılında Çanakkale’de doğan Profesör R. Cüneyt Erenoğlu, Çanakkale Cumhuriyet İlkokulu, Çanakkale Merkez Ortaokulu ve Çanakkale Lisesi’ndeki eğitimlerinden sonra, İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi ve Fotogrametri (Harita) Mühendisliği Bölümü’nü 1999 yılında dereceyle tamamladı.

Erenoğlu, 2003 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yüksek lisans ve 2009’da yine Yıldız Teknik Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını tamamladı. 2003 yılında YTÜ Jeodezi Anabilim Dalı'nda Araştırma Görevlisi olarak başlayan akademik kariyerine, master ve doktora eğitimlerini tamamladıktan sonra yine aynı üniversitede Yardımcı Doçent olarak devam etti. 2011 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Yardımcı Doçent kadrosuna ataması yapıldı. 2017’de Doçent unvanını aldı. 2022 yılında Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Jeodezi Anabilim Dalında Profesör oldu. 

2012-2023 yıllarında Bölüm Başkan Yardımcılığı, Anabilim/Bilim Dalı Başkanlığı, Bölüm Başkanlığı, Dekan Yardımcılıkları, Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü, Senato Üyeliği, Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü ve Genel Sekreterlik gibi çok sayıda yönetim görevlerinde bulundu. R. Cüneyt Erenoğlu, halen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ezine Meslek Yüksekokulu Müdürü olup ve Ekim 2017'den beri bu görevi yürütmektedir.

Çeşitli ulusal ve uluslararası mühendislik birliklerinde üyelikleri bulunan Profesör R. Cüneyt Erenoğlu’nun 235 makale ve bildirisi bulunmaktadır. Çeşitli ölçekteki 41 adet araştırma projesinde yürütücü ve araştırmacı olarak yer almıştır.

R. Cüneyt Erenoğlu, öğretim üyesi Oya Erenoğlu ile evlidir. 2019 yılında doğmuş olan Mert isimli ve 2021 yılında doğmuş olan Berk isimli iki oğlu vardır.

EĞİTİM BİLGİLERİ
2003 - 2009Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi Ve Fotogrametri - Geomatik, Türkiye

2000 - 2003Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi Ve Fotogrametri, Türkiye

1995 - 1999Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, İnşaat Fakültesi, Jeodezi Ve Fotogrametri Mühendisliği , Türkiye

YAPTIĞI TEZLER
2009Doktora
GPS Verilerinin Değerlendirilmesi ve Ağ Çözümünde Robust Parametre Kestirimi Üzerine Bir İnceleme

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi Ve Fotogrametri - Geomatik

2003Yüksek Lisans
Jeodezik Ağlarda Uyuşumsuz Ölçülerin Robust Yöntemlerle ve Uyuşumsuz Ölçü Testleriyle Belirlenmesi ve Birbirleriyle Karşılaştırılması

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Jeodezi Ve Fotogrametri - Geomatik

YABANCI DİLLER
C1 İleriİngilizce

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç