Camilerden Anonslar, Tüm Telefonlara Mesaj: AFAD Deprem Anı Tatbikatı Başlıyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Camilerden Anonslar, Tüm Telefonlara Mesaj: AFAD Deprem Anı Tatbikatı Başlıyor

Tüm Türkiye'de deprem tatbikatı yapılacak. Düzenlenecek tatbikat saat 18.57'de başlayacak.

Haberler 12 Kasım 2022 09:03 1

TÜM TÜRKİYE'DE 18.57'DE TATBİKAT YAPILACAK.

Geçen haftalarda alınan karar ile 12 Kasım Düzce Gölcük Depreminin yıldönümünde tüm Türkiye'de deprem tatbikatı yapılması kararı alındı. Alınan karara göre saatler 18.57'de Türkiye geneli ile KKTC'de Deprem Anı Ülke Tatbikatı yapılacağına yer verildi. İlk defa yapılacak tatbikat esnasında telefonlara mesaj gönderilecek. Belediyelerin ve camilerin hoparlörlerinden duyurular yapılacak. 

Böyle bir tatbikatın ilk defa yapılacağını söyleyerek açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, eksiklerin görülerek onların düzeltileceği, takviyelerin yapılacağı ve AFAD olarak tüm hazırlıkların tamamlanacağını söyledi. Sezer yaptığı açıklamada, "Eksiklerimizi görüp onları takviye ederek, kendimizi de güncelleyerek geldiğimiz bir aşama" ifadelerini kullandı.

1999 Düzce depreminin 23. yıl dönümü nedeniyle bugün düzenlenecek deprem tatbikatı kapsamında hayat kurtaran Çök Kapan Tutun hareketi gerçekleştirilecek. 

İşte videolu anlatım

SİREN OLMAYACAK

Vatandaşlar arasında panik olmaması için , korku olmaması için siren sisteminin kullanılmayacağını söyleyen Sezer, tatbikata ailelerin , öğrencilerin, kamu kurum ve kuruluışları ile derneklerin , sanayi kuruluşların, opdaların da katılması teşvik edilecek.

SAAT 18.57'DE

Saatler 18.57'yi gösterdiğinde tatbikat başlayacak.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bizde 2 kişiye gelmedi bildirim