Çalışma Bakanlığı Açıkladı: 81 Şehre 50 Bin Personel Alımı Yapılacak (Üretim Sürecine Katılım Programı Başvuru 2022)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışma Bakanlığı Açıkladı: 81 Şehre 50 Bin Personel Alımı Yapılacak (Üretim Sürecine Katılım Programı Başvuru 2022)

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada 2022 yılının kalan aylarında 50 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi.

İŞKUR İlanları 1 Ağu 2022 16:44 3
Çalışma Bakanlığı Açıkladı: 81 Şehre 50 Bin Personel Alımı Yapılacak (Üretim Sürecine Katılım Programı Başvuru 2022)

Bakan Bilgin açıkladı: 50 bin yeni personel alımı yapılacak.

Geçtiğimiz gün bir programa katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin burada önemli açıklamalarda bulundu ve İŞKUR aracılığıyla başlatılacak yeni programa değindi. Bakan ülkenin çeşitli sanayi şehirlerinde uygulamaya konulacak yeni program ile 50 bin yeni personel alımı yapılacağını söyledi.

Türkiye'de işsizliğe , özellikle genç işsizliğe değinen Bakan Bilgin, genç nüfusun olduğunu , genç olmanın avantajları olduğu gibi dezavantajları olduğunu söyleyerek, "Eğer ekonomi genç nüfusu istihdam edecek kapasiteye, performansa sahip değilse arada bir açık oluşursa o da işsizlik olarak karşımıza çıkar. Dolayısıyla genç nüfusun istihdama katılması ekonominin yeni iş imkanları üretmesi durumunda, yani iş açığı çıkması durumundaki sorunların da çözülmesi istihdamın nitelikli emekle, yani sanayinin talep ettiği emekle buluşturulmasıyla mümkündür. Bu programların amacını genel olarak böyle tanımlayabiliriz." dedi.

İşsizlik ile mücadeleye değinen Bakan, "Üretim Sürecine Katılım Programı, burada bizi bir araya getiren asıl sebep bu. Bunu destekleyen başka programlarımız da var. İŞKUR'un yürüttüğü işbaşı eğitim programları var. Bunlar da doğrudan doğruya istihdam öncesinde çeşitli eğitim programlarıyla istihdama hazırlama, insanlarımızı, emekçilerimizi istihdama hazırlayacak, farklı düzeylerdeki emek niteliklerine sahip olan genç işsizlerimizi iş sürecine sokma programları. İşsizliğe karşı mücadelede Çalışma Bakanlığı emeğin yanında. Diğer programımız doğrudan istihdam. Yani bir eğitim, kurs gibi bir projenin içine girmeden doğrudan istihdam bugün de üretim sürecine katılım programında bunlardan biridir." dedi.

SENE SONUNA KADAR 50 BİN YENİ PERSONEL ALINACAK: TÜM ŞEHİRLERE ALIM OLACAK

Üretim Sürecine Katılım Programı ile 50 bin kişiye daha iş verileceğini söyleyen Bakan Bilgin, alımların sene sonuna kadar yapılacağını söyledi. Söz konusu projenin , ülkenin istihdam açığına katkıda bulunacağını söyleyen Bakan, 81 şehirde 50 bin yeni personel istihdamının önünün açıldığını söyledi.  Alınacak 50 bin personele yapılacak desteklere değinen Bakan Bilgin, "Onlara biz 3 ay ya da 6 ay destek veriyoruz. Onun finansmanını biz gerçekleştiriyoruz. Bu iş sürecine katılım programına giren işçilerin 3 ay ya da 6 ay bütün ihtiyaçları karşılayacak, ücretlerini, sigorta primlerini biz veriyoruz. Ondan sonra kalan kısımdan işverenler onların 6 ay aldıysalar bu üretim sürecine katılım programını, 2 yıllık işini, istihdam garantisini işverenlerimiz garanti ediyor. Bunun amacı şu işçiyle işvereni bir üretim sürecinde buluşturmak, emeğe nitelik kazandıracak programı, bizim desteklediğimiz aşamadan sonra iş sürecinde uyum sağlayacak kalitedeki emeğin istihdamının devam ettirilmesi. Bu aynı zamanda ülkemizdeki kayıt dışı istihdamı, özellikle yabancıların kayıt dışı istihdam içinde yer almalarını önleyecek, düzenli çalışmayı, düzgün çalışmayı, düzgün işi örgütleyecek bir programdır." dedi.

İş ilanları ile işe alınacak personel için eğitim durumuna göre 7 bin 603 lira ile 8 bin 294 lira arasında destek ödemesi yapılacak.

BAŞVURULAR İŞKUR'DAN BAŞLAYACAK

Üretim Sürecine Katılım Programına başvurular İŞKUR üzerinden alınacak. Başvurular başladığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Boşa heveslenmeyin, torpilliler şimdiden ayarlanmıştır.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bir an evvel başlasın bizde işimize bakalım. Sıkıldık artık işsiz gezmekten
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ne zaman baslar