Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den Emekli, Asgari Ücret, Memur Maaş Zammı Açıklaması Geldi mi?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den Emekli, Asgari Ücret, Memur Maaş Zammı Açıklaması Geldi mi?

Çalışma Bakanı'nın 1 Mayıs'ta yapacağı açıklama ne oldu? Bakan açıklama yaptı mı? Emekli memur ve asgari ücrete zam gelecek mi?

Çalışma Hayatı 2 Mayıs 2022 00:00 0
Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den Emekli, Asgari Ücret, Memur Maaş Zammı Açıklaması Geldi mi?

Son dakika haberi: Çalışma Bakanı Vedat Bilgin'den emekli, memur, asgari ücrete , işçilere zam açıklaması geldi mi?

Geçtiğimiz hafta Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bir aıklama yaptı. Bakan Bilgin yaptığı açıklamada 1 Mayıs günü önemli bir açıklamada bulunacağını söyledi. Emekli, memur ve işçilerin maaşlarına yapılacak zamlarla ilgili detayları aktaracağını, en düşük emekli maaşının bir seviyeye çıkarılacağını söylemişti. Bakan Bilgin müjdenin 1 Mayıs 2022 İşçi Bayramı günü açıklanacağını söyledi. 

 

CUMHURBAŞKANI AÇIKLAMA YAPTI AMA...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün işçilerle iftar yaptı. İftar sonrası açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete şimdiye kadar yapılan zamma değindi ve "Hayat pahalılığı nedeniyle alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir. Bu kayıpların hepsini telafi edeceğiz."  dedi. Erdoğan açıklamasında şunları söyledi: 

"Türk ekonomisi ciddi sınamalardan geçiyor. Çalışanlarımıza destek olmak için gelirimizden vazgeçtik. İstihdama yeni giren kesimleri destekledik. Asgari ücrette yüzde 50'nin üzerinde artış yaptık. Son 20 yılda asgari ücreti 23 kat artırdık."

ÇALIŞMA BAKANI AÇIKLAMA YAPTI MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 1 Mayıs günü müjdeyi açıklayacağını söylemişti Ancak bugün bitti ve hala Çalışma Bakanı'ndan asgari ücret, emekli ve memur ile işçi maaşları konusunda bir açıklama gelmedi. Zam açıklamasının bugün geleceği açıklanmış , ancak bu konuda bugün ne bir açıklama ne de bilgilendirme yapıldı. Bu durum tepki ile karşılandı. 

 

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 3 BİN OLACAK BEKLENTİSİ

Kulislerden alınan son dakika bilgilerine göre emekli maaşlarının en az 3 bin TL civarına çıkarılmasının planlandığı öğrenildi. Öte yandan bu zammın temmuz ayında uygulanacağı, memur ile emeklilere sosyal refah payı uygulamasının da yapılacağı bildirildi. Söz konusu maaş düzenlemelerinin Temmuz ayında yapılacağı öğrenildi. 

ÇALIŞMA BAKANLIĞI'NDAN KONU İLE İLGİLİ BİR AÇIKLAMA GELECEK

Açıklamanın Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelmesi bekleniyordu. Ancak Erdoğan bu konuda açıklama yapmadı. Çalışma Bakanı da hehrangi bir açıklama yapmadı. Ancak açıklamanın bugünlerde gelmesi bekleniyor. Açıklama geldiğinde bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç