Çalışanı, şirket patronundan daha zengin
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışanı, şirket patronundan daha zengin

Microsoft'un eski CEO'sunun serveti, şirketin kurucusunun servetini geride bıraktı. İşte dünyanın en zengin 6. insanı.

Finans Magazin 2 Tem 2024 0
Çalışanı, şirket patronundan daha zengin

CEO'su Bill Gates'i geçti.

Dünyanın en zengin insanları denince ilk akla gelen isimlerden biri Microsoft'un kurucusu Bill Gates oluyor. Dünyanın en zengin ilk 10 kişisi arasında sürekli olarak yer alan, her geçen dönem servetini daha da katlayan Bill Gates'i kendi çalışanı geçti.

2000 ile 2014 yılları arasında Microsof'un İcra Kurulu Başkanlığı görevini üstlenen Steve Ballmer, son verilere göre dünyanın en zengin 6. kişisi oldu ve Bill Gates'i geçerek ondan daha zengin olma unvanını aldı.

Hissede Yapay Zeka rallisi yaşandı: Aslan payı Microsoft'un oldu

Microsoft hisseleri her geçen gün rekor kırarken son verilere göre hisseler sene başından şimdiye kadar yüzde 21 oranında yükseldi. OpelAl ile ortaklığı sonrası ABD Borsasında yapay zeka rallisi yaşanmış, bu rallide en çok pay Microsoft'a gelmişti.

Bloomberg Milyaderler Endeksi de açıklandı ve açıklanan endekse göre Microsoft'un eski CEO'su Ballmer'in 157.2 milyar dolar olan servetinin yüzde 90'ına yakını Microsoft hisselerinde bulunuyor.

Şirketin kurucusu Bill Gates ise 156.7 milyar dolarlık servetini çeşitlendirdi ve servetinin yarısına yakını Microsoft hisse satışlarından ve temettülerden elde edilen gelirlerle oluşturulan Cascade Investment'ta bulunuyor.

Öte yandan Bill Gates, Cascade aracılığıyla artık yönetimi şirketi Republic Services Inc'de 21 milyar dolarlık hisseye de sahip.

75 milyar dolara vakıf kurdular

68 yaşında olan Bill Gates, eski eşi Melinda Gates ve yakın arkadaşı Warren Buffett ile kişisel servetinin milyarlarca dolarıyla dünyadaki en büyük yardım kuruluşlarından biri olan 75 milyar dolarlık Gates Vakfı'nı kurdu ve bu vakıf ile birçok yardımda bulundu.

Microsoft ne zaman kuruldu?

1975 yılında dostu Paul Allen ile birlikte Microsoft'u kuran Bill Gates, 2000 senesinde şirketin ilk çalışanlarından biri olan Ballmer'i Ceo olarak göreve getirmiş ve 14 yıl boyunca bu görevi üstlenmişti.

2014 yılında emekli olan Ballmer, aynı sene Microsoft'un en büyük hissedarı oldu.

LA Clippers'ı satın aldı

Ballmer, 2014 yılında NBA takımlarından L.A. Clippers'ı 2 milyar dolara satın almış ve spor dünyasına da giriş yapmıştı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç