Çalışan Emekliler İkramiyeyi Ne Zaman Alacak? Tarih Belli Oldu mu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Çalışan Emekliler İkramiyeyi Ne Zaman Alacak? Tarih Belli Oldu mu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın müjdesiyle çalışan emeklilere verilecek olan 5.000 TL ikramiyenin ödeme tarihi netleşiyor! İşte haberin detayları...

Emekli Haberleri 18 Ara 2023 0
Çalışan Emekliler İkramiyeyi Ne Zaman Alacak? Tarih Belli Oldu mu?

Çalışan emeklilere de verileceği açıklanan 5000 TL ikramiye ödemeleri için geri sayım hız kazandı. 5 bin TL ikramiye ödemeleri için araştırmalar hız kazanırken, sigortalı olarak çalışan emeklilere de tek seferlik 5 bin TL ödeneceği açıklandı. Bunun üzerine vatandaşlar ödemelerin ne zaman yapılacağını merak ediyor. Çalışan emekliye ikramiye bu hafta mı yatırılacak?

ÇALIŞAN EMEKLİLER DE DAHİL EDİLDİ
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Cumhuriyetin 100. Yılı sebebi ile çalışmayan emeklilere 5 bin TL ikramiye verilmişti. Bu karar sonrasında emekli ayırt edilmeden çalışan emekliler de bu ödemeye dahil edilmiş, çalışanlara da 5 bin TL ikramiye ödenmesine karar verilmişti. Peki, çalışan emeklilere ne zaman ikramiye ödemesi yatırılacak? Tarih belli mi?

Emekli olunca ne kadar maaş alırım 2019 hesaplama - Internet Haber

5 MİLYONA YAKIN EMEKLİ BEKLİYOR
Geçtiğimiz ayda çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılmıştı. Kapsam dışında kalan yaklaşık 4 milyon 689 bin kişinin de ikramiyeden yararlanması bekleniyor. Konu ile ilgili ödemelere ilişkin detay veren AK Parti Samsun Milletvekili Mehmet Muş, şunları kaydetti:

"Gelir ve aylık alan emekli ve hak sahiplerine tek seferlik 5 bin lira ödeme yapılmasına ilişkin kanuni düzenleme 2 Kasım 2023 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Kasım ayında 10 milyon 429 bin 922 kişiye 44 milyar 468 milyon 838 bin 223 lira 34 kuruş ödeme yapılmıştır.

ÇALIŞAN EMEKLİYE 5000 TL SON DAKİKA | 5000 TL emekli ikramiyesi ödeme  takvimi - Son dakika Haberl...

Bu kapsamda daha önce ödeme yapılmayan 4 milyon 688 bin 945 emekliye 5 bin lira ödeme yapılacaktır. Çalışan emeklilere ödeme yapılması halinde ilave maliyetin ise yaklaşık 23 milyar lira olması beklenmektedir"

ÇALIŞAN EMEKLİYE İKRAMİYE NE ZAMAN YATACAK?
Çalışan emekliye yatırılması planlanan ikramiyeler için çalışmaların Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanması bekleniyor. Meclis’te çalışmanın kabul edilmesi ile emeklilere 5 bin TL ikramiye ödemeleri yatırılacak.

Tüm emekli gelişmelerinden anında haberdar olmak için; ücretsiz olan mobil uygulamamızı indirebilirsiniz:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com I Yusuf Akıncı I Ankara
Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç