Buzdolabına Sünger Koyun: Sebzeleriniz Daha Uzun Ömürlü Olacaktır
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Buzdolabına Sünger Koyun: Sebzeleriniz Daha Uzun Ömürlü Olacaktır

Buzdolabınızın sebzelik rafına yerleştireceğiniz bir bulaşık süngeri , inanılmaz sonuçlara neden olacak. İşte nedeni ve yapma adımları.

Yaşam 9 Haz 2022 12:29 0
Buzdolabına Sünger Koyun: Sebzeleriniz Daha Uzun Ömürlü Olacaktır

Buzdolabına koyacağınız sünger mükemmel sonuçlar çıkaracak.

Temizlik yaparken en çok kullandığımız temizlik aletlerinden biri süngerler oluyor. Hem bulaşık yıkamak hem de etrafı , lavaboları silmek için kullandığımız süngerler yüzeyleri derinlemesine temizlemesi ile işimizi oldukça kolaylaştırıyor.

Pratik ve kullanışlı olması , ucuz olması nedeniyle temizlikte çokça tercih ettiğimiz bulaşık süngeri bir şeyde daha kullanılabiliyor. Mutfakta lavaboda banyoda temizlik yaparken kullandığımız bu bulaşık süngerlerini buzdolabında kullandığınızda , buzdolabının içine yerleştirdiğinizde göreceğiniz inanılmaz etki sizi şaşırtacak. 

Son dönem buzdolabı üreticileri, dolapların içinde nemi en aza indirmek için çalışmalar yapmaktadır. Ancak eski, ewski de değil daha 1-2 yıl öncesinin buzdolaplarında nem oranı yüksek olduğu için sebze ve meyveler kısa sürede bozuluyor. 

Özellikle sebze ve meyvenin bu kadar pahalı olduğu , her tanesinin değerli olduğu bugünlerde hepsini korumamız gerekmektedir. Bu nedenle buzdolabına koyacağınız bir bulaşık süngeri , sebze ve meyve ömürlerini uzatacaktıor. Bunun için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekmektedir.

Öncellikle buzdolabındaki sebzelik bölümünü boşaltın ve bir bezle silin. Sildikten sonra kullanılmış 2 bulaşık süngerini sebzelik bölümünmün içine koyun. Daha sonra sebzelerinizi sebzeliğe dizin. 

Bulaşık süngerleri, soğukluk nedeniyle oluşacak nemi saklayacak ve bu şekilde sebzelerinizin üzerine daha az nem olmasını sağlayacak. Süngerle nemi sebzelerden uzak tutarak sebze ve meyvelerinizin daha uzun ömürlü olmasını sağlyaabilirsiniz.

Süngerleri 3 haftada bir değiştirmeniz önerilir.

Peki siz hiç denediniz mi? Aşağıdaki yorum kısmından sonucu yazabilirsiniz.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç