Buzdolabı, Çamaşır Bulaşık Makinesi... ZAM GELİYOR
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Buzdolabı, Çamaşır Bulaşık Makinesi... ZAM GELİYOR

Evlenecek gençleri ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Açıklamada beyaz eşyaya zam geleceğine yer verildi.

Emtia 18 Mayıs 2022 08:35 4
Buzdolabı, Çamaşır Bulaşık Makinesi... ZAM GELİYOR

Evlenecek gençlere kötü haber : Beyaz eşyaya bir zam daha geliyor.

Evlenecek gençleri ilgilendiren son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre beyaz eşya fiyatlarına çip zammı yapılacağına yer verildi. 

DÖVİZ ZAMMI ZATEN FAZLA OLDU

Son dönemlerde beyaz eşyaya ciddi oranda zamlar geldi. Yapılan zamların nedeni ise önce pandemi sonra Rusya Ukrayna savaşı olarak açıklandı. 2 yıl öncesine göre en az 2 kat artan beyaz eşya fiyatları vatandaşın belini bükerken dövizde yaşanan ciddi artış bu yüksleşin bir diğer kaynağı. 

SAMSUNG AÇIKLADI

Dünyanın en büyük ikinci çip üreticisi Samsung kaynaklarından alınan bilgilere göre çip fiyatlarına bu sene yüzde 20'lik bir zam yapılacağı öğrenildi. Elektronik eşyadan otomobile ve beyaz eşyaya kadar hemen her şeyde kullanılan çiplere gelecek yüzde 20'lik zam , fiyatlara da yansıyacak ve yakın zamanda yapılacak zamla birlikte etiket fiyatları daha da yukarı çıkacak.

2022 BAŞINDA TSMC ZAM YAPTI

2022 yılının ilk aylarında dünyanın en büyük çip üreticisi olan TSMC bir açıklama yapmış ve çip fiyatına zam uygulamıştı. Bu zamdan sonra Güney Koreli teknoloji devi Samsung bir açıklama yaptı ve önümüzdeki günlerde çip fiyatlarına yüzde 20'ye varan bir zam yapılacağını söyledi. 

Bu zam beyaz eşya, televizyon, tablet, bilgisayar ve araba başta olmak üzere birçok elektronik üründe fiyatları arttıracak. Artış sadece Samsung marka ürünlere değil. Dünyanın en büyük çip üreticilerinden olan Samsung, bunu beyaz eşya üreten markalara satıyor.

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yani şumu oluyor ülkemizde UÇUYOOOZ😁🤣😄
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
O zaman iki ayaklılar 400 bin TL oldu desene
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Desenize 2 ayaklılar 400 bin TL oldu 🙂🤣🙂
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Zam mı geliyor ahahh çok şaşırdık ya az bir şans vardı milletin oda bitti şimdi ev için çabalayan şimdi sadece ev eşyası için çabalasın müsatak bizim halka