Buzdolabı, Çamaşı ve Bulaşık Makinesi Satışları Arttı: İşte Beyaz Eşya Satış Verileri
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Buzdolabı, Çamaşı ve Bulaşık Makinesi Satışları Arttı: İşte Beyaz Eşya Satış Verileri

Son dakika haberi: Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği'nden son dakika açıklaması geldi ve veriler paylaşıldı.

İş Dünyası 23 Kasım 2022 11:52 0
Buzdolabı, Çamaşı ve Bulaşık Makinesi Satışları Arttı: İşte Beyaz Eşya Satış Verileri

Beyaz eşya satış verileri açıklandı.

TÜRKBESD tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı ve beyaz eşya satış verileri yayınlandı. Yayınlanan Ekim 2022 satış verilerinde yüzde 9'luk artış olduğu görüldü. 10 aylık performansa baktığımızda ise 6 ana grupta yüzde 4'lük düşüş olduğu görüldü.

Altı ana beyaz eşya ürününde Türkiye'de iç satışlar sene başındna Ekim ayına kadar , bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 4 oranında azaldı ve 7.3 milyon adete geriledi.

Türkiye Beyaz Eşya Sanayicileri Derneği (TÜRKBESD) tarafından yayınlanan verilere baktığımızda iç satışların Ekim ayında yüzde 9 arttığı ve 596 bin 756 olduğu görüldü. İhracat Ekim ayında aylık bazda da yıllık bazda da değişmedi.

Aylıkta 2 milyon 473 bin 102 olurken sene başındna Ekim sonuna kadar ihracat 21 milyon 498 bin oldu.

Bunun yanı sıra altı ana beyaz eşya grubunda üretimin Ekim 2022'de yüzde 5 arttığı , 10 ayda ise yüzde 1 gerilediği belirtildi. Toplam üretim 24 milyon 234 bin 942 seviyesinde.

,Açıklanan verilerin ardından bir değerlendirme yapan TÜRKBESD Başkanı Can Dinçer, "Avrupa’da ekonomik gelişmelere bağlı olarak talebin düşmesi, toplam ihracatının yüzde 62’isini Avrupa ülkelerine gerçekleştiren sektörümüz için, rekabet gücümüzü etkileyebilecek gelişmeleri daha da önemli kılıyor. İhracatta lokomotif konumdaki sektörümüz için maliyet yükü oluşturan korumacı önlemlerin tekrar değerlendirilmesi önem arz ediyor" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç