Buzağı Desteklemeleri Hesaplara Yattı mı? 2022 Buzağı Desteği İçin Son Bilgiler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Buzağı Desteklemeleri Hesaplara Yattı mı? 2022 Buzağı Desteği İçin Son Bilgiler

2022 yılı buzağı destek ödemeleri hakkında son dakika açıklaması bekleniyor. Peki paralar ne zaman hesaba yatacak? İşte detaylar.

Haberler 15 Nisan 2022 17:21 0
Buzağı Desteklemeleri Hesaplara Yattı mı? 2022 Buzağı Desteği İçin Son Bilgiler

Buzağı yetiştiricilerinin en merak ettiği konu üzerinde araştırmalar yeniden başladı. Büyükbaş hayvan üreticileri, internet üzerinden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın 2022 yılı buzağı destek ödemelerini ne zaman hesaplara yatıracağını araştırmaya başladı. Peki 2022 yılı buzağı destek ödemeleri ne zaman hesaplara yatacak?


Tarım ve Orman Bakanlığı, hayvancılığın desteklenmesi projeleri kapsamında hayvan üreticilerine her dönem destekler vermeye devam ediyor. Bu desteklerden en önemlisi buzağı destek ödemesi olarak öne çıkıyor. Büyükbaş hayvan üreticilerine her sene , çiftliklerindeki buzağı sayısı kadar destek ödemesi yapılıyor.


Söz konusu ödeme önceki senelerde buzağı başına 350 lira olarak ödeniyordu. 2022 yılı buzağı destek ödemesi için bekleyiş devam ederken vatandaşlar destek ödemelerinin ne zaman hesaplara yatırılacağını, destek ödemesi paralarının hangi tarihte ellerine geçeceğini araştırıyor. Sizce bu sene de 350 lira mı olmalı yoksa artmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


E DEVLETE TAŞINDI

Her buzağı başına verilen 350 liralık destek ödemesi bu sene de hesaplara yatacak ama bu sene biraz farklı bir durum olacak. Geçen sene Tarım Bilgi sistemi üzerinden yürürlüğe konulan sistemde Buzağı Destekleme ödemelerinin e devlet üzerinden başvurusunun yapılacağı ve ödemelerin buradan kontrol edilebileceği bildirildi. Söz konusu açıklama şu şekilde:


"Bir dakika gibi kısa bir sürede Buzağı Destekleme Başvuru ödemesi yapmak isteyen gerçek ya da tüzel kişi "Buzağı Destekleme Başvurusu" ödemesini edevlet.tarbil.gov.tr adresi üzerindeki ilgili modülden kredi kartı ile yaptıktan sonra, başvuru işlemi yetkili memur tarafından kontrol edilecek ve işlem tamamlanacaktır.


Üretilen bu elektronik başvuru sayesinde gerçek veya tüzel kişiliğin il ve ilçe müdürlüklerine şahsen başvuru yapmasına gerek kalmayacaktır. Sistem sayesinde T.C. Kimlik numaraları da e-devlet üzerinden doğrulanarak kimlik doğrulaması yapılmayan kişinin başvuru yapmasına izin verilmemiş olacaktır. 


Birlik ve Kooperatif üyesi üreticiler bağlı bulundukları birlik ve kooperatiflere başvuru ödemesi yapacak olup örgütlü olmayan üreticiler “edevlet.tarbil.gov.tr” üzerinden başvuru ödemesini yapabileceklerdir. "


2022 YILI BUZAĞI DESTEK PARALARI NE ZAMAN HESAPLARA YATACAK?

Bu konuda Tarım Bakanlığı'ndan henüz bir açıklama gelmedi. Önümüzdeki günlerde ödeme tarihleri hakkında açıklama geldiğinde takipçilerimizle paylaşacağız. Buzağı destek ödemelerinden, Tarım Bakanlığının açıklamasından haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç