Büyük Yatırımcılar, Enflasyonun Düşeceği Tarihi Açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Büyük Yatırımcılar, Enflasyonun Düşeceği Tarihi Açıkladı

BofA tarafından 272 büyük yatırımcı üzerinde yapılan ankette enflasyon için 12 ay işaret edildi.

Ekonomi 15 Kasım 2022 22:35 0
Büyük Yatırımcılar, Enflasyonun Düşeceği Tarihi Açıkladı

BofA , yüksek enflasyon ortamının ne zaman sona ereceğini açıkladı.

Bank Of America tarafından bir anket düzenlendi. Fon Yöneticilerinin katılımı iel düzenlenen ankette katılımcılara ekonomide son durumlarla ilgili değerlendirmelerinin ne olduğu sorusu soruldu. Yatırımcılar yaptıkları açıklamada Fed'in faiz indirimleri iel aynı zamanda enflasyonun düşeceğini söyledi.

4 ile 10 Kasım tarihleri arasında , toplam yatırımları 790 milyar dolar olan 272 fon yöneticisi arasında yapılan ankete göre yüzde 85 'lik kesim , gelecek 12 ayda enflasyonun düşeceğini söyledi. 

YÜZDE 92 STAGFLASYON BEKLİYOR

Banka tarafından yapılan açıklamada, stratejistlerden Michael Hartnett'in açıklamalarına yer verildi. Açıklamada ankete katılanların yüzde 92'lik kısmının hala bir stagrflasyon senaryosunu çok olası gördüğünü söyledi.

Stagflasyon nedir: Büyümenin yavaşlamaya devam etmesine rağmen enflasyonun ortalamanın üzerinde seyrettiği dönemlere stagflasyon dönemi denir.

Anketin sonucuna baktığımızda yatırımcılarının çoğunluğunun Fed'in faiz artırımlarını merkez bankasının tercihine göre , enflasyonun ölçüsü olan kişisel tüketim harcamaları endeksi ancak yüzde 4'lük seviyenin altına düşerse durdurabilir. Eylül ayında bu veri yüzde 5.1 seviyesinde geldi. Yüzde 1.1'in üzerinde bir düşüşle bu senaryo gerçekleşir.

S&P 500'Ü BU FİYATTAN SATIN

Hartnett açıklamasında piyasadaki aşırı düşüş bekentisi ve yatırımcıların durgunluk beklentileirnin Nisan 2020'den şimdiye kadar en yüksek seviyede olduğunu ve S&P 500'ün şimdiki seviyesinin yüzde 4 üzerinde olan 4 bin 100 seviyesinden satılması tavsiyesini verdi.

Finans7.com | Ankara
 Haberde yeralan bilgiler finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç