Büyük Seçim Anketinin Sonucu Geldi: Sadece Bir Aday Yüzde 50'yi Geçiyor
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Büyük Seçim Anketinin Sonucu Geldi: Sadece Bir Aday Yüzde 50'yi Geçiyor

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı son kapsamlı anketin sonuçlarını açıkladı ve sadece bir adayın yüzde 50'yi geçtiği görüldü.

Siyaset 29 Eylül 2022 15:42 3
Büyük Seçim Anketinin Sonucu Geldi: Sadece Bir Aday Yüzde 50'yi Geçiyor

Fatih Altaylı anket sonucunu açıkladı: Sadece 1 isim yüzde 50'yi geçiyor.

Habertürk Yazarı Fatih Altaylı yaptığı son dakika açıklamada anket şirketlerinden derlediği bilgileri aktardı ve şimdi seçime gidilmesi durumunda sadece 1 adayın yüzde 50'yi geçebileceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN EN ÖNEMLİ ANKET ŞİRKETİ

Altaylı ya0ptığı açıklamada önceki gün Türkiye'nin en önemli kamuoyu araştırma şirketlerinden birinin başkanının kendisini aradığını söyledi. Altaylı açıklamasında kendisine bildirilen anketin kimseye açıklanmadığını , geniş kapsamlı şekilde yapılan ankette vatandaşlara , 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kime oy verecekleri sorusu sorulmuş. Ankette yer alan isimler arasında ise sadece 1 ismin yüzde 50 sınırını geçtiği görülüyor. 

AK PARTİ OYLARINI ARTTIRMIŞ

Daha önce yapılan anketlerde AK Parti'nin oy oranının yüzde 26'lara kadar gerilediğini, ancak yaz aylarında atılan adımlar, gelen müjdeler ve dış politikadaki duruşun oyları arttırdığına yer verildi. AK Parti'nin yüzde 8 kadar oyunu yükselttiği ve yine 34 civarına geldiği , bunun ise hükümetin başarısı değil muhalefetin başarısızlığından kaynaklandığı açıklandı.

CUMHURBAŞKANI SEÇİMİNDE 1 KİŞİ YÜZDE 50'Yİ GEÇİYOR

Altaylı konu ile ilgili açıklamasında Cumhurbaşkanı seçimlerinde yüzde 50'yi geçen tek isim olduğunu söyledi ve bu adayın Mansur Yavaşl olduğunu ifade etti. Altaylı açıklamasında, “Cumhurbaşkanı aşağıdakilerden hangisi olmalı sorusuna verilen yanıtlarda yüzde 50 oranını geçebilen tek bir kişi vardı. Mansur Yavaş. Onu takip eden isim mevcut Cumhurbaşkanı idi. Ancak yüzde 50’ye yaklaşamıyordu bile” dedi.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bakan Kemal Kılıçdaroğlu
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Mansur yavaş tecrübesi yanı sıra adam hukukçu. Nedir bo koltuk sevdası. Neden onu önermiyorlar bari yorulan siyasetçiler başkasına izin versin.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hayatınız yalan olmuş