Büyük Müjdeyi Açıkladı: Kamuya 300 Bin Memur Alımı Yapılacak (Polis, Subay, Astsubay, Personel İşçi)
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Büyük Müjdeyi Açıkladı: Kamuya 300 Bin Memur Alımı Yapılacak (Polis, Subay, Astsubay, Personel İşçi)

Hükümete yakın isim yaptığı son açıklamada kamuya 2023 yılında 300 binden fazla kamu personeli alınacağını söyledi.

Memur Alımı İlanları 23 Ekim 2022 13:29 4
Büyük Müjdeyi Açıkladı: Kamuya 300 Bin Memur Alımı Yapılacak (Polis, Subay, Astsubay, Personel İşçi)

Hükümete yakın isim açıkladı: 2023 yılında 300 bin memur alınacak.

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın yaptığı son açıklamada kamuya yapılacak personel alımlarına değindi ve 2023 yılında ciddi sayıda personel alımı yapılacağını söyledi. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu personel alımları hakkında biliglere yer verdik.

MEMURLARA EK GÖSTERGE ZAMMI

Son Cumhurbaşkanı seçimlerinde hükümetin seçim vaadi 3600 ek göstergeydi. İlk olarak 4 sınıfına geleceği bildirilen 3600 ek gösterge düzenlemesinin kapsamı daha sonra genişletildi. Kapsamın genişletilmesi ile tüm kamu personellerinin ek göstergeleri 600 puan arttırıldı.

EK GÖSTERGE OCAK 2023'TE YÜRÜRLÜKTE

Ek gösterge zammı Ocak 2023'te yürürlüğe girecek. 15 Ocak'ta yürürlüğe girecek düzenlemeden sonra emekli olacak kamu personelleri, ek gösterge zammı ile emekli olacak ve hem daha fazla tazminat, hem daha fazla emekli maaşı alacak.

15 Ocak 2023'ten önce emekli olanlar ek gösterge zammı olmadan emekli olacağı için ikramiyeyi zamsız alacak. Emekli maaşı ise 15 Ocak'tan sonra zamlanacak. 

300 BİN MEMUR EMEKLİ OLACAK

Sabah Gazetesi'nden Zübeyde Yalçın yaptığı açıklamada ek gösterge düzenlemesinden sonra 300 bin kamu personelinin emekli olacağını söyledi. Ek gösterge zammı ile çoğunluğu polis, öğretmen, hemşire ve din görevlisi olmak üzere 300 binden fazla personel memur  emekli olacak.

EMEKLİ OLACAKLARIN YERİNE MEMUR ALINACAK

300 bin memurun emekli olması kamuda ciddi personel eksikliğine neden olacak. Bu da yeni personel memur, polis alımlarını gündeme getirecek. 2023 yılında 300 bin öğretmen, hemşire, polis, asker, imam, memur ve personel alımı yapılacak. Siz hangi bölümden, hangi kadroya atama bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. Kadın erkek adaylarla bilgi alış verişi için TIKLA TAKİP ET

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Kamuya yapılacak personel alımlarında genel şartlar şu şekilde olacak:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak ve kamu haklarını kullanmaktan mahrum olmamak, 18 yaşını geçmiş olmak, kadro için aranan özel şartları taşıyor olmak, askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş olmak, askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak , atanacağı görevini yapmasına engel herhangi bir sağlık sorunu , engel durumu olmaması gerekmektedir.

Öte yandan adayların Türk Ceza Kanunu’nun 53’üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmaması gerekmektedir. 

İLANLAR BURADA

İlanlar yayınlanır yayınlanmaz finans7.com'da olacak. Bildirimle haberdar olmak, ilanları kaçırmamak için finans7 uygulamasını indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

FİNANS7.COM  | ANKARA

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
harp okulu kütüphanesine ihtiyaç var kariyer sınavları ilgi alanımdır
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
sağlık meslek lisesi yani ortaöğretim çevre sağlık teknisyeni alımı yapılsın lütfen bizlere yardımcı olun 2000 yılı mezunuyum ve halen bekliyorum
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bunun neresi müjde oluyor ? bu bir ihtiyaç ve zorunluluk değil midir?
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
bunun neresi müjde oluyor ? bu bir ihtiyaç ve zorunluluk değil midir?