Bütçede 2 bakanlık kaç personel alacağını açıklamadı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bütçede 2 bakanlık kaç personel alacağını açıklamadı

Bütçede bakanlıklar, kaç personel alımı yapacağını söyledi. Ancak 2 bakanlık personel alımı hakkında herhangir sayı vermedi. İşte gelen açıklamalar ve beklenen ilanlar.

Kamu 24 Ara 2023 0
Bütçede 2 bakanlık kaç personel alacağını açıklamadı

İki Bakanlık, kaç personel alacağını hala açıklamadı.

TBMM'de bütçe görüşmeleri sona erdi. Önce komisyonda, daha sonra genel kurulda bakanlıkların bütçeleri ele alındı. Bütçe görüşmelerinde birçok bakanlık, 2024 yılında ne kadar personel alımı yapacağını açıkladı. Açıklanan rakamlara baktığımızda 2024 yılında kamu kurum ve kuruluşlarına en az ilkokul mezunu adaylar arasından 100 binden fazla personel alımı yapılacağı görülüyor. Ancak bazı bakanlıklar, hala 2024 yılında kaç personel alımı yapacağını açıklamadı.

Personel alımı müjdesi bekleyen adaylar ise açıklamanın bir an önce gelmesini ve personel alımının gerçekleşmesini talep ediyor

Şimdiye kadar yapılan açıklamlarda İçişleri Bakanlığı'na 22 bin 600 polis ve jandarma alımı yaılacağı görüldü. Gençlik ve Spor Bakanlığı 2 binden fazla personel alımı yapılacağını bildirdi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yakın zamanda bir personel alımına çıkacaklarını ve sözleşmeli personel alımının yanı sıra 2 bin 300'den fazla engelli personel alımı yapacaklarını duyurdu.

Ticaret Bakanlığı 1500 memur alımı yapılacağını açıklamış ve ilana başvurular KPSS 2023/2 tercihleri kapsamında alınmaya başlanmıştı.

Son olarak Adalet Bakanlığı, 2024 yılı personel alımı hazırlıklarının hıkzlı şekilde yürütüldüğüni bildirdi. Personel alımı ilanının Nisan ayında yayı nlanması bekleniyor.

Geriye ise MEB ve Sağlık Bakanlığı kaldı. Milli Eğitim Bakanlığı, bütçede onlarca defa sorulmasına rağmen öğretmen ataması hakkında bir açıklama yapmadı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı ancak sayı vermedi. Sayı için görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Sağlık Bakanlığı'nın 80 bin civarında alım yapması bekleniyor.

Personel alımı müjdeleri geldiğinde bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç