Bursa Uludağ Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz kimdir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bursa Uludağ Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz kimdir?

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'ın ataması yapıldı. Peki Ferudun Yılmaz kimdir?

Son Dakika 6 Haz 2023 08:37 0
Bursa Uludağ Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz kimdir?

Prof. Dr. Ferudun Yılmaz Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğüne atandı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Ferudun Yılmaz'ın atamasının yapıldığına yer verildi. Peki Yılmaz kimdir? Yılmaz'ın özgeçmişi şu şekilde:

"Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığına İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferudun Yılmaz atandı.

Yılmaz, daha önce Rektör Yardımcılığına atanan ve bir süredir Dekanlık görevini de yürüten Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yüce’den görevi devraldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Tevfik Yücedoğru ve Prof. Dr. Mehmet Yüce, Genel Sekreter Doç. Dr. İsmail Sağlam’ın da katıldığı devir teslim törenine, İİBF öğretim üyeleri ve personel de katıldı.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, öğretim üyelerinin konsensüsü ile belirlenen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz’a görevinde başarılar dilerken, fakültenin daha iyi noktalara gelmesinde sektörle sıcak ilişkiler kurulmasının önemini vurguladı.  İİBF’nin büyük bir fakülte olduğunu, içinden üç fakülte çıkabileceğini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ulcay, “Ne yazık ki öğrenci itibariyle büyük olmasına karşın öğretim üyesi sayısı azdır. Bu konuda da öğretim üyesi ihtiyacının karşılanması için ilana çıkıyoruz. Bunun yeterli olmadığının farkındayız ama önümüzdeki süreçte bunu da gidermek için gerekli çabayı göstereceğiz” dedi.

Dekanlık görevini meslektaşına devreden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, fakültenin şu anda olması gereken yerde bulunmadığını,  sahip çıkılırsa mutlaka layık olduğu yere geleceğine inandığını ifade ederek, halefi Prof. Dr. Yılmaz’a başarılar diledi.

Dekan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz da, bugüne kadar entelektüel anlamda kariyer yaptığını, bundan sonra işin içine idareciliğin de girdiğini dile getirerek, “Fakültede bir organizatör olarak elimden geleni yapacağım” dedi. İİBF’nin 40 yıldır düşünsel faaliyet geleneği oluşturduğuna da işaret eden Dekan Prof. Dr. Yılmaz, idari işlerinin yanında bu geleneğe de katkı koymayı sürdüreceğini söyledi"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç