Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kimdir, nereli?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kimdir, nereli?

Son dakika haberi: Bursa Teknik Üniversitesi yeni Rektörü Prgf. Dr. Naci Çağlar oldu. Peki Çağlar kimdir? Nerelidir? İşte biyografisi.

Kültür Sanat 24 Ara 2022 08:23 0
Bursa Teknik Üniversitesi yeni rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kimdir, nereli?

Bursa Teknik Üniversitesi yeni Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar kimdir?

24 Aralık 2022 tarihli Resmi Gazete sayısında yayımlanan son dakika açıklamasında Bursa Teknik Üniversitesi rektörlüğüne Prof. Dr. Naci Çağlar'ın atamasının yapıldığına yer verildi. Peki Çağlar kimdir?

PROF. DR. NACİ ÇAĞLAR KİMDİR?

Naci Çağlar, 1968 senesindeİstanbul Bakırköy’de dünyaya geldi ve ilkokulun ardından 1987 yılında İstanbul’da lise eğitimini, 1993 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Sakarya Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde Lisans eğitimini, 1995 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği EABD’da Yüksek Lisans eğitimini ve 2002 yılında Sakarya Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü İnşaat Mühendisliği EABD’da Doktora eğitimini tamamladı.

1993 yılında Sakarya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünde araştırma görevlisi olarak göreve başlayan Naci Çağlar aynı bölümde 2002-2011 yıları arasında Yardımcı Doçent, 2011-2016 yılları arasında Doçent olarak görev yapmış ve Profesörlüğünü 2016 yılında almıştır. Prof. Dr. Naci Çağlar, 2003 ve 2011 yıllarında İngiltere Aberdeen Üniversitesi, 2015-2016 yıllarında Amerika Ohio State Üniversitesi’nde misafir öğretim üyesi olarak bulunmuştur.

YÖK ÜAK Etik Kurul üyesi, TÜBİTAK BİDEP Danışma Kurulu üyesi, ÖSYM Sakarya İl Koordinatörü, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü, SAÜ Senato Üyesi, SAÜ Yönetim Kurulu Üyesi, Sakarya Teknokent Yönetim Kurulu Üyesi, Bölüm Başkanı, Sakarya Üniversitesi Mezunlar Derneği Başkanı, Sakarya Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Naci Çağlar, Betonarme Yapılar, Deprem, Yapı Mekaniği, Depreme Dayanıklı Yapı Tasarımı, Mevcut Betonarme Binaların Deprem Performansı, Sonlu Elemanlar, Yapay Sinir Ağları alanlarında çalışmaktadır. Prof. Dr. Naci Çağlar çok sayıda ulusal ve uluslararası düzeyde akademik makaleler yayımlamış, birçok bilimsel projelerde araştırmacı ve yürütücü olarak görev yapmıştır. Prof. Dr. Naci Çağlar evli ve dört çocuk babasıdır.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç