Bunun adı vicdansızlık: Deprem illerinde kiralara yüzde 200 zam geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bunun adı vicdansızlık: Deprem illerinde kiralara yüzde 200 zam geldi

Son dakika haberi: Deprem sonrası 11 ilde kiralara yüzde 200'lere kadar zamlar yapıldığına yer verildi. İşte kiralarda son durum.

Emlak 29 Nisan 2023 13:25 0
Bunun adı vicdansızlık: Deprem illerinde kiralara yüzde 200 zam geldi

Deprem sonrası kiralara yüzde 200 zam yapıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen büyük depremden sonra Türkiye'nin birçok şehrinde büyük kira zamları oldu. Gaziantep'te ise depremden önce kira fiyatları ile deprem sonrası kiralar arasında ciddi farklar olduğu görüldü.

Bölgede hizmet vermekte olan bir emlak danışmanı, “Gaziantep’te çok bina yıkılmadı çok etkilenmedi. Ancak Kahramanmaraş Hatay gibi depremden etkilenen yerlerden çok gelen oldu. Bunu etkisi oldu” diyerek kiraların ciddi seviyelere kadar yükseldiğini söyledi.

Kiralara birçok yerde yüzde 100, hatta yüzde 200'lere varan zamlar geldiği belirtilirken kiraların 40 bin liraya kadar çıktığı bildirildi. Yayınlanan kiralık ev ilanlarına baktığımızda Gaziantep Şehitkamil'de 3+1 yeni bir evin 12 bin liraya ilana konulduğu görülüyor.

İbrahimli ilçesinde, Osmangazi mahallesinde bulunan 5+1 lüks daire depremden önce 20 bin lira civarına kiraya verilirken şimdi 40 bin liraya kiraya veriliyor. Diğer ilçelerde ise ortalama kiralar 9 ile 10 bin lira arasında seyrediyordu. Depremden sonra da kiralar 20 bin liraya kadar çıktı. Bazı bmölgelerde lüks evler 40 bin liraya kadar çıktı.

Depremzedeler yaptıkları açıklamada kira zamlarından yakındı ve “Kira artışları çok fazla olduğu için etkileniyoruz. Depremzedeyiz biz. Çok zorluyor bizi” ifadelerini kullandı.

KİRA VEREMEYEN KIRSALA GÖÇ ETMEYE BAŞLADI

İl ve ilçelerde yüksek kiralar nedeniyle barınamayan vatandaşlar, daha az kira vermek için kırsala göçmeye başladı. Bahçeli müstakil evlere kırsala göç eden vatandaşlar, yükske kiralara düzenleme gelmesini istiyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç