Bunu da gördük: Doktor, ameliyat öncesi bıçak kesmiyor parası istedi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bunu da gördük: Doktor, ameliyat öncesi bıçak kesmiyor parası istedi

Bir doktorun devlet hastanesinde ameliyatlardan önce hastalardan bıçak parası aldığı öğrenildi. İşte ortaya çıkan feci olayın detayları.

Sağlık 19 Ağu 2023 19:20 5
Bunu da gördük: Doktor, ameliyat öncesi bıçak kesmiyor parası istedi

Yok artık bu da oldu: Doktor, ameliyat öncesi hastalardan bıçak parası aldı.

İstanbul'da bir kamu hastanesinde görev yapmakta olan doktor B.E. isimli kişi hakkında bir hasta yakını şikayetçi oldu. Doktorun para vermeyi reddeden hastaların ameliyatlarına girmediğini, kendi yerine asistanlarını ameliyata soktuğu iddia edildi. Konu ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında doktor, hastanede gözaltına alındı. Yeni detaylar da ortaya çıktı.

Doktorun yaptığı rüşvet görüşmelerinin açığa çıkmaması adına kendi adına olmayan bir hat kullandığı, bu şekilde aldığı rüşvetlerin ortaya çıkmamasını istediği öğrenildi. Rüşvet parasını alacağı gün ve saatin bildirilmesi için başkasının üzerine kayıtlı hat kullanan doktorun bu hattındaki bilgilere de erişildi.

Yapılan çalışmalar sonrası şüpheli ismin ameliyatlara göre bir tarife belirlediği öğrenildi. Hastanın durumuna göre kamu hastanesinde 120 bin lira, özel hastanelerde ise 150 bin lira bıçak parası istediği öğrenildi.

Mağdur olan bir hasta yakını, polis ekiplerine verdiği ifadede yeğeninin ameliyatı için traktörünü sattığını söyledi. Hasta yakını verdiği ifadesinde, "Yeğenimi muayene ettikten sonra kanserin ciğere sıçramak üzere olduğu ve ölümcül sonucu olacağını, kendisinin 500 bin liraya ameliyatı halledeceğini söyledi. Para vermeyip sıraya girersek, uzun süre bekleyip sıradan bir doktora ameliyat olacağımızı söyleyince ben de traktörümü satıp ödeme yaptım" dedi.

Düzenlenen operasyonda doktorun hastanedeki odasının her yeri didik didik arandı. Rüşvetle aldığı 175 bin lira ve çok sayıda gayrimenkule ait belge ile tapu da ele geçirildi. Doktorun karakoldaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildiği öğrenildi.

Adliyeye sevk edilen bu kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (5)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
2008 yılında bir operasyon geçirdim,o zamanlar ameliyatlar artık devlet hastanelerinde ücretsiz idi.Doktor beni her gördüğünde para istiyorum demeyip, hep bana teşekkür etmediniz diyerek bizden para istiyordu belli.Bende ailemi uyararak zaten ameliyat ücretini devlet ödüyor diyerek ödeme yapmalarını engelledim ve para vermedik
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Sadece bu doktor eskiden olan bir şey gün yüzüne çıkarmış 20 yıl önce sigorta doktorları bıçak parası almadan ameliyata girmiyorlardı ve bunu devlet hastanelerde rahatça söylüyorlardı şimdi yasak olmuş gizli saklı yapılır olmuş cezası caydırıcı olmalı
Ziyaretçi 11 Ay Önce
denetim yok hiç bir yerde yaptırım yok devlet kurum kuruyor denetlenmesini bilmiyor
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Sanki yeni birşey .. Yıllardır var fakat bundan önce ödenen paralar incitmiyordu şu ekonomik krizde insanları zorladığı için patlak verdi..
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Tüm mal varlığı Devletin olmalı