Bunu da Gördük: Antep Fıstığına Rekor Zam Sonrası Ispanaklı Baklava Satışı Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bunu da Gördük: Antep Fıstığına Rekor Zam Sonrası Ispanaklı Baklava Satışı Başladı

Antep fıstığına gelen rekor zamdan sonra baklavaların bazılarının yeşil sebzeler ile yapıldığı iddia ediliyor. İşte o video.

Sağlık 5 Haz 2022 22:13 0
Bunu da Gördük: Antep Fıstığına Rekor Zam Sonrası Ispanaklı Baklava Satışı Başladı

Sebzeli baklava satışları başlamıştır.

Tabi bu işin esprisi. Son dönemlerde sosyal medya üzerinde bir video ortaya çıktı. Ispanaktan Antep Fıstığı yapılmasını anlatan video sosyal medya üzerinde kısa sürede vidral olurken ıspanağın bazı işlemlerden geçerek antep fıstığı görünümüne geldiği görülüyor.

TARİFİ BAKLAVA USTASINDAN ALMIŞ

Videoyu çeken kiş, bu tarifi bir baklava ustasından aldığını söylüyor. 

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Gıda Mühendisleri Odası Antalya Şube Başkanı Manavoğlu, son dönemlerde antep fıstığının kilosunun oldukça artması nedeniyle baklavalarda bazı yerlerde bezerle, ıspanak gibi sebzelerin kullanıldığını, işlemlerden geçirilen bu sebzelerin ayırt edilmesinin oldukça zor olduğunu söyledi.

Manavoğlu konu ile ilgili yaptığı açıklamasında, "Geçen günlerde sosyal medyada çıkan videoda bir kişi ıspanaktan sanki fıstıkmış gibi bir görüntü elde ediyor. Bunu da fıstıklı baklavaymış gibi tüketiyor. Büyük firmalar bunlara çok dikkat ediyor. Ancak bazı firmalar bu ürünleri ucuza mal edebilmek için bu tarz yöntemlere başvurabiliyor. Videolarla böyle hilelerin meşrulaştırılması normal değil" ifadelerini kullandı. 

80 LİRAYA FISTIKLI BAKLAVA VAR

Bazı yerlerde 80 liraya fıstıklı baklava satıldığını söyleyen Manavoğlu, buna inanmanın güç olduğunu , akıllara soru işaretleri geldiğini söylüyor.

AYIRT ETMEK ÇOK ZOR

Baklava yapımında yeşil sebzeler, bezelye, ıspanak kullanıldığı, bunları ayırt etmenin oldukça zor olduğunu söyleyen Manavoğlu, araya az miktarda antep fıstığı konulduğunu, bu nedenle anlamanın zorlaştığını söyledi. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç