Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi konusunda ısrarcı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi konusunda ısrarcı

Eski Meclis Başkanı Bülent Arınç yaptığı son dakika açıklamasında seçim ertelensin talebini yineledi.

Seçim 18 Şubat 2023 08:45 0
Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi konusunda ısrarcı

Son dakika: Bülent Arınç, seçimlerin ertelenmesi konusunda ısrarcı.

Son dakika açıklaması eski Meclis Başkanı Bülent Arınç'tan geldi. Geçen gün yaptığı seçim ertelensin açıklaması gündem olan Bülent Arınç yeni bir açıklama yaptı ve sözlerin kendisine ait olduğunu, kimse ile bu konuyu konuşmadığını söyledi. 

"Ben kendim durumdan vazife çıkartırım. Kimseye de bakmam. Ben başka siyasetçilere benzemem. Bu tweeti atmadan önce hiçbir siyasetçiyle başta Cumhurbaşkanı, Ak Parti veya bir başka partiyle bir kelime konuşmuşsam namerdim. Ben kimsenin çantasının içinde değilim. Bu benim kendi görüşümdür" diyerek açıklamasına başlayan Bülent Arınç, YSK'nın seçimleri erteleme yetkisi var diyerek, "YSK’nın böyle bir yetkisi bal gibi var. 79. Maddede bunu anlatıyor. Madde ‘seçimler yargı organlarının genel yönetimi ve denetimi altında yapılır. Seçimlerin başlamasından bitimine seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğüyle ilgili bütün işlemleri yapma, yaptırma, seçim süresince ve seçimden sonra seçim konularıyla ilgili bütün yolsuzlukları şikayet itirazları inceleme, kesin karara bağlama TBMM’ye bağlama…” başından sonuna kadar Yüksek Seçim Kurulu, uzun bir madde. Herkes açsın okusun. Bal gibi yetkili" ifadelerini kullandı.

KAÇ SEÇENEK VAR? NE ZAMAN YAPILACAK?

Arınç seçimler için 3 seçenek olduğunu söyledi ve "Birincisi seçimlerin ertelenmesi, ikincisi seçimlerin kasımda yapılması, üçüncüsü de tüm siyasi partilerin anlaşabileceği bir tarihte yapılması" dedi.

NEDEN?

Seçimlerle ilgili sözlerini Arınç şu şekilde tamamladı: "Kaos çıkar, birisi yapmayacaksın diyebilir, öbürü yapacaksın diyebilir. Esas seçimi yapmakla görevli olan kurum bu bana yetişmez diyebilir, çık işin içinden. Mecelle’nin kaidesi. Sulh hükümlerin en güzelidir. Burada sulh nedir uzlaşmak"

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç