Bülent Arınç, KHK ile İhraç Edilenlere Adres Gösterdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bülent Arınç, KHK ile İhraç Edilenlere Adres Gösterdi

TBMM eski Başkanı Bülent Arınç bir son dakika açıklamasında bulundu ve KHK'lılara ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Siyaset 14 Tem 2022 11:39 0
Bülent Arınç, KHK ile İhraç Edilenlere Adres Gösterdi

Bülent Arınç KHK'lılara adres gösterdi.

TBM eski Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Şehit Yüzbaşı Ali Alkan Vakfı tarafındna düzenlenen Olağanüstü Hal Hukuku adlı konferansa katıldı ve burada dikkat çeken ifadeler kullandı. Arınç açıklamasında 15 Temmuz darbe girişimine ve KHK'lıların durumuna değindi.

ANKARA'DA DARBE GİRİŞİMİ OLDU DİGOR'DA İMAM İHRAÇ OLUYOR

15 Temmuz darbe girişimine değinen Bülent Arınç, "Ankara'da hain bir darbe girişimi yaşanıyor. Kars'ın Digor kazasındaki bir imam irtibat, iltisak ve aidiyet sebebiyle işinden oluyor. Hatta birilerinin ifadesiyle hakkında dava açılıp mahkum olabiliyor" ifadelerini kullandı. 

"SOKAĞA İNECEKTİM AMA"

KHK'lıların utanç yaşadığını ve toplumdan koptuğunu savunan Bülent Arınç, "Bir pazar yerine girsem, iki tane kafası beyni yıkanmış adam 'Bu FETÖ'cü' diye bağırsa, bütün pazarın ne hale geleceğini düşündüm. 15 Temmuz'dan sonra meydanlara gitsek ve bu terör faaliyetine karşı çıksak dedim. İstihbarat geldi 'Belli insanlar orada sizi yuhalatacaklar, hatta belki fiili bir müdahaleyle karşılaşacaksınız' dedi." dedi.

EV SAHİBİ, KİRACISINI FETÖ'CÜ DİYE İHBAR ETTİ

Açılan bazı davaları takip ettiğini söyleyen Bülent Arınç, KHK ile ihraç edilen bir akademisyen hakkında, "YÖK'e, listeler gelmeye başladı. 3-4 tane YÖK üyesi, listelere baktılar ve birisi çok tanıdık çıktı. 'Bırakın bunun FETÖ'cü olmasını, onlar bu adamı düşman bilirlerdi' dediler ve üniversitenin rektörüne niye KHK listesine koyduklarını sordular. 'O geçtiğimiz rektörlük seçimlerinde benim aleyhimde çalışmıştı' cevabını aldılar. İhbarlar öyle bir boyuta ulaştı ki, ev sahibi bile, kiracısını tahliye ettirmek için 'Benim kiracım FETÖ'cüdür' dedi" dedi.

KHK'LILARA ADRES GÖSTERDİ

Bülent Arınç açıklamasının devamında KHK'lılara, sadece AK Parti ile değil MHP ile de temas kurmaları gerektiğini söyledi ve "Siyasette bugün Cumhur İttifakı söz sahibiyse, hedefinizde sadece AK Parti olmamalı. MHP ile ilgili neden bir çalışmanız yok? Sayın Bahçeli'ye, onun hukukçu olduğunu bildiğimiz veya zannettiğimiz milletvekillerine neden ulaşmıyorsunuz? Onlar da söz sahibi. O kadar söz sahibi ki, iki sene önce gerçekleştirilen bir şartlı tahliye mekanizmasına istediklerini koydular, istemediklerini terör suçlusu ilan ettiler." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç