Bugün Yürürlüğe Girdi: Araç Sahipleri 1263 TL Verecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Bugün Yürürlüğe Girdi: Araç Sahipleri 1263 TL Verecek

Son dakika haberi: Araç sahiplerine kötü haber geldi. Gelen son dakika bilgisine göre trafik sigortasına bugünden itibaren yüksek zam geldi.

Taşıt 1 Mayıs 2022 13:30 3
Bugün Yürürlüğe Girdi: Araç Sahipleri 1263 TL Verecek

Trafik sigortasına zam açıklaması geldi: Bugündne itibaren geçerli olacak.

Araç sahiplerini üzen son dakika haberi geldi. Geçtiğimiz ay aıklanan trafik sigortası zam kararı bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Zam kararının yürürlüğe girmesinin ardından TESK'ten bir son dakika açıklaması geldi. TESKBaşkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada, senelik yüzde 51'e denk gelen zammın trafikte risk yarattığını, birçok kişinin sigortayı bu nedenle yapamayacağına yer verildi. Palandöken yaptığı açıklamada, bunun riskli olduğunu söyledi.

 

YÜZDE 51 'E VARAN ZAM

Trafik sigortası için poliçe zammı sigorta şirketlerine bırakılmış ve bir tavan fiyat uygulaması getirilmişti. Daha önce aylık en fazla yüzde 1.5 zam yapılması için yetki verilirken bu oran yüzde 2.25 seviyesine çıkarıldı. Öte yandan Şubat ayında trafik sigortasına yüzde 20 ek zam yapılmıştı. Bu nedenle senelik zam oranı yüzde 51 'i bulacak. 

 

Bugünden itibaren yürürlüğe giren sisteme göre de gelecek sene bugüne kadar yüzde 30 seviyesinde zam bekleniyor. 

 

PALANDÖKEN: SİGORTASIZ ARAÇ SAYISI ARTACAK

Yüksek araç fiyatları, akaryakıt fiyatlarına da gelen yüksek zamlar ile MTV kasko , araç muayenesi, arata meydana gelen ufak tefek sorunlar derken birçok kalemde araç sahiplerinin cebinden her ay ciddi oranda para çıkıyor. Palandöken yaptığı son dakika açıklamasında bu durumlar nedeniyle araç sahiplerinin zaten zor günler geçirdiği bildirilirken birr de trafik sigortasına gelen zammın daha da kötü olduğunu söyledi. Palandöken açıklamasında, "Zorunlu trafik sigortasının her ay yüzde 2,25 zamlanacak olması trafikte sigortasız araç sayısının artmasına neden olur. Esnaf da vatandaş da zorunlu olan bu trafik sigortası ücretlerinde indirim beklerken zam yapılmasından muzdarip." ifadelerini kullandı. 

 

EN DÜŞÜK ÜCRET 1263 LİRA OLDU

Bugün yürürlüğe giren zam kararının ardından en düşük trafik sigortası ücretinin bin 263 lira seviyesine çıktığını söyleyen Palandöken, bunun kötü durumlara neden olacağını söyleyerek, "Bu durum sigortasız araç sayısıyla birlikte trafikteki tehlikeyi artırmaktan başka bir işe yaramaz. Çünkü bu araçların ek olarak zaten akaryakıt, MTV, bakım, muayene, çeşitli ölçüm ücretleri gibi birçok daha masrafı var. Bu masraflar da zorlarken, araç sahipleri zorunlu olan bir sigortayı bile yaptırmaya çekinir hale gelecektir." ifadelerini kullandı.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bugün yürürlüğü girdi diyirsunuz ama sahtekar sigorta şirketleri haberi duydukları gün zam yapmış sahtekar fırsatçı şerefsizler geçen sene 580 e yaptırdım sigortaya bu sene 1250 verdim kimin payına ne düşüyorsa benim colugumun çocuğumun rızkını aliyorsa onların da colugundan çocuğundan ciksin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Oruspu cocukları
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah belasını versin de hepimiz kurtulalım 🤲